IRAK`TAN TÜRKİYE`YE GİRİŞ YAPAN İŞ ADAMLARINA GEÇİŞ KOLAYLIĞI

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği?nin ziyaret ettiği Zaho İbrahim Al-Khalil Gümrük Müdürü Farsat A. Mohammed, yaklaşık 20 gündür Irak?tan Türkiye?ye geçiş yapan tüm işadamlarına geçiş kolaylığı sağlandığını söyledi.

28.02.2017 09:12:30 0
IRAK`TAN TÜRKİYE`YE GİRİŞ YAPAN İŞ ADAMLARINA GEÇİŞ KOLAYLIĞI

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin ziyaret ettiği Zaho İbrahim Al-Khalil Gümrük Müdürü Farsat A. Mohammed, yaklaşık 20 gündür Irak’tan Türkiye’ye geçiş yapan tüm işadamlarına geçiş kolaylığı sağlandığını söyledi.

 

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Türkiye ve özellikle bölge ekonomisi için büyük bir pazar olan Irak’a iş gezisi gerçekleştirdi.

 

Gezi kapsamında Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Zaho İbrahim Al-Khalil Gümrük Müdürü Farsat A. Mohammed’i ziyaret etti.

 

TISİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Temsilcisi Kenan Yozgatlı ile TISİAD üyesi Fırat Pak’ın da katıldığı ziyarette; iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ele alındı.

İbrahim Al-Khalil Gümrük Müdürü Farsat A. Mohammed, gümrük sahası ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi paylaştı.

TÜRK İŞADAMLARI İHRACAT HEDEFLESİN

 

Mohammed, Türkiye’den Irak’a geçen iş adamlarına geçiş üstünlüğü tanındığını anımsatarak şu bilgileri verdi:

 

“Türk işadamları hemen hemen her sektörde bütün çeşitleri ile mal ticareti yapmaktadır.  Ancak Irak’tan Türkiye’ye petrol akaryakıt dışında küçük ölçekte ham deri, bağırsak, naylon ve karton gibi az sayıda ve miktarda ürün ihracatı yapılmaktadır. Irak’ta Türkiyeli yatırımcılar da üretim imkanları yaratıp Türkiye’ye ve diğer ülkelere ihracat yapmayı hedeflesinler. Bu arada 20 günden beri Irak’tan Türkiye’ye geçiş yapan bütün işadamlarına geçiş kolaylığı sağladık. Aynı şekilde Türkiye tarafı da bu uygulamayı yaparsa; iki ülke arasında olumlu algı oluşacaktır.”

 

TÜRK İŞADAMLARINA HER ZAMAN OLUMLU YAKLAŞIM SERGİLEDİLER

 

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin davet ettiği çalıştaya ve konferansa Erbil’deki genel müdürleri ile katılma arzusunda olduklarını dile getiren Mohammed, “TISİAD üyelerinizin karşılaştığı her türlü sorunların giderilmesi için beni gece gündüz arayabilirsiniz” dedi.

 

TISİAD Genel Başkanı Kılıç, Mohammed’in TISİAD tarafından dile getirilen sorunların ve taleplerin yerine getirilmesinde olumlu yaklaşım sergilediğini ve her zaman Türk işadamlarına yardımcı olduğunu belirterek, kendisini kutladı.

 

Başkan Kılıç, Gümrük Müdürü Farsat A. Mohammed’e göstermiş olduğu misafirperverliğine teşekkür ederek, günün anısında plaket takdim etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00