Irak Türkmenleri 1. Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı?nda

Silifke Belediyesi ve Sarıkeçeliler Yaşatma ve Dayanışma Derneği`nin işbirliğiyle `Anadolu`nun bin yıllık özgürlük ve sevgi yürüyüşçüleri Silifke`de buluşuyor` sloganıyla Mersin`in Silifke İlçesi Gökbelen Yaylası`nda düzenlenen Yörük Türkmen Kültürü ve De

Türk Dünyasından Haberler 24.04.2018 14:50:35 0
Irak Türkmenleri 1. Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı?nda

 

Silifke Belediyesi ve Sarıkeçeliler Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin işbirliğiyle 'Anadolu'nun bin yıllık özgürlük ve sevgi yürüyüşçüleri Silifke'de buluşuyor' sloganıyla Mersin'in Silifke İlçesiGökbelen Yaylası'nda düzenlenen Yörük Türkmen Kültürü ve Değerlerini Yaşatma Çalıştayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Düzenlen Yörük Türkmen Çalıştayı’na Irak Türkmenleri adına  18 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği katıldı.  Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Yörük Türkmen dernekleri temsilcileri  Gökbelen Yaylası’nda buluştu. Hep birlikte hareket ederek hem kültürlerini yaşattı, hem de ortak sorunlarını masaya yatırdı. Bir taraftan yaylada Yörük çadırları kurulurken, göç yolunda keçiler otluyor, develer göçe hazırlanıyordu.Kılıçdaroğlu, etkinlik kapsamında kurulan Yörük Çadırı’nda Yörük temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve Türkmen boylarının temsilcileriyle basına kapalı görüştü.

"Davamız, partiler üstü bir meseledir. Herkesten destek bekliyoruz."

 

Basına kapalı olan Yörük Çadırı’nda Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı: "Irak`taki Türkmenler bugün varlık ve kimlik mücadelesi veriyorIrak Türkmenleri, Irak rejimleri tarafından baskızulüm, işkence, asimilasyonetnik temizlikkatliamlar ve zorla göçe tabi tutulmuşlardır. Bu yaşananlara rağmen dil, edebiyat ve kültürünü sürdürmeyi başarmıştır. Davamız, partiler üstü bir meseledir. Herkesten destek bekliyoruz." dedi.

 

Yörük Çalıştayı’nın ardından Gökdelen Yaylası’na toplananlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Türkmen bayağı ve Kerkük Kalesinin plaketini Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı tarafından takdim edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

Haber:Şule Yüksel

 
 

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00