Irak Türkmenleri Antalya 2.Uluslararası Yörük Festivaline Renk Kattı

Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi?nin ortaklaşa düzenledikleri ?2.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Türkmen Şöleni 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

9.05.2016 11:41:55 0
Irak Türkmenleri Antalya 2.Uluslararası Yörük Festivaline Renk Kattı


Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “2.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Türkmen Şöleni 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

Uluslararası Yörük Festivali nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, vatandaşlar ve turistler katıldı. Festivale Azerbaycan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Kazakistan ve Dağıstan’ın yanı sıra Türkiye’nin yaklaşık 60 ilinden gelen Yörük Türkmen dernekleri ekipleriyle katıldı.Düzenlenen Festivale Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin davetlisi olarak Türkmeneli Dernekler Federasyonu katıldı. Festivalde Türkmeneli Dernekler Federasyonu’nu Kemal  Beyatlı ve Mehmet Tütüncü temsil etti.

Önde mehter takımının yer aldığı kortejde Yörüklerin develerle göçü de canlandırıldı. Karaalioğlu Parkı'nda sona eren kortej yürüyüşünü, vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Geleneksel kıyafetleri ve deva kervanı ile Yörükler Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturdu. Dua ile başlayan Karaalioğlu Parkı’ndaki Yörük Türkmen kültürünün birçok unsurunun yaşatıldığı Festival kapsamında temsili Yörük göçü de canlandırıldı. Yörük kültürünün canlandırıldığı festivalde, Yörük kültürüne ilişkin gelenekler yaşatıldı, konserler ve halk oyunu gösterilerinin yanında çeşitli söyleşiler de yer aldı.

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, “doğudan batıya, güneyden kuzeye 60 ilden 850 dernek mensupları ve folklor ekipleri Türk Dünyası’ndan kıymetli sanatçı dostlarımız katılacak. Bunlara ek olarak Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya Federasyonu’ndan 160 kişilik bir ekipte bizimle birlikte olacak. Antalya Yörükler Derneği ekibi olarak ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ buluşması adı altında 23. Yörük Şölenimizi 8 Mayıs Pazar günü yapıyoruz.  Şölenimize bu toprakları benimseyen, Şanlı Türk Bayrağını ‘Benim’ diye kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ruhunda hisseden, kardeşlik tohumlarının bir kez daha yeşertileceği bu büyük ve önemli buluşmaya tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Düzlerçamı mevkisinde 8 Mayıs’ta düzenlenen şölene çok sayıda Yörük ve Türkmen derneğinin başkanları, Yörük il beyleri ve vatandaşlar katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan şenlik programı binlerce Yörük Türkmen’ini bir araya getirdi.

Irak Türkmenleri 2. Uluslar arası Antalya Yörük Festivali ve 23. Yörük Şöleni’ne ve etkinliklere Türkmen bayrakları ile katılarak festivale renk kattılar.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

Haber: Kürşat Çavuşoğlu

 
 
 

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07