Antalya`da 22 yıldır Yörükleri bir araya getiren ve Türkiye`nin en kapsamlı buluşması olarak anılan Yörük Şöleni bu yıl 3 gün süren etkinliklerle uluslararası bir festival niteliğine büründü. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Yörükler Derneği`nin
Antalya'da 22 yıldır Yörükleri bir araya getiren ve Türkiye'nin en kapsamlı buluşması olarak anılan Yörük Şöleni bu yıl 3 gün süren etkinliklerle uluslararası bir festival niteliğine büründü. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Yörükler Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 22. Yörük Şöleni 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Beylik töreninden keçi sağımına Yörük kültürünün canlandırıldığı festivalde, konserler, şiir dinletileri ve halk oyunu gösterilerinin yanında çeşitli söyleşilere de yer aldı.
1.Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 22. Yörük Şöleni, 8 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’ndaki göç duası temsili Yörük göçü ile başladı. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan Yörük çadırlarında, gün boyu keçi sağmadan, kız isteme törenine, Yörük kültürüne ilişkin gelenekler yaşatıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda "Göç duası" ile başlayan festivale katılan Yörük Türkmenleri, Karaalioğlu Parkı'na kadar kortej yürüyüşü yaparak Yörük göçünü canlandırdı. Develer önde yapılan göçe Yörük erkekleri ve kadınları geleneksel kıyafetleri ile katıldı. Erkekler kaval çaldı, kadınlar ip eğirdi. Türkiye’deki Yörük derneklerinin yanı sıra yurt dışından da katılımın olduğu Yörük Göçü'nde mehteran da yer aldı. Korteji ilgiyle izleyen yerli ve yabancı turistler, Yörük Türkmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Düzlerçamı mevkisinde 10 Mayıs’ta düzenlenen şölene çok sayıda Yörük ve Türkmen derneğinin başkanları, Yörük il beyleri ve vatandaşlar katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan şenlik programı binlerce Yörük Türkmen’ini bir araya getirdi.
Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği’nin 1. Uluslar arası Antalya Yörük Festivali ve 22. Yörük Şöleni’ne Türkmen bayrağı ve üyeleri ile katılarak festivale renk kattı.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55