Irak Türkmenleri Yörük Türkmen Çalıştayı`na Renk Kattı

Muratpaşa Belediyesi?nin Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM), Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği, Kepez ve Döşemealtı Belediyeleri?nin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Antalya Yörük Tü

Türk Dünyasından Haberler 9.02.2018 20:14:41 0
Irak Türkmenleri Yörük Türkmen Çalıştayı`na Renk Kattı

Muratpaşa Belediyesi’nin Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM), Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği, Kepez ve Döşemealtı Belediyeleri’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı,  Adalya Elite Lara Otel'de başladı.

 

Çalıştaya yurt içinden 320 Yörük Türkmen derneğinin temsilcileri katılıyor. Ayrıca Afganistan, Türkmeneli, Kerkük, Japonya, Makedonya, Kırgızistan, Gagavuzya ve Macaristan’dan da dernekler çalıştaya renk katıyor. 18 yıldır Antalya ve Türkiye’de faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği dekatılıyor.

 

4 gün sürecek çalıştayda Akademisyen ve uzmanların katılımıyla yapılacak oturumlar, Yörük ve Türkmenlerin tarihleri, yıllar içinde biriktirdiği kültürel değerleri, gelenekleri, Yörük kimliği, kadın, aile ve evlilik kurumlarına bakış açısı dahil birçok konu ele alınacak. Çalıştayın son iki günü üç ayrı birleşimde dernekler oturumu gerçekleştirilecek.

 

Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

 

Çalıştay kapsamında ayrıca Aydın Tarih Eğitim Kültür Derneği’nin Milli Mücadele, Kuvayi Milliye, Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy fotoğrafları sergisi, Mustafa Gümüş ve Zeki Oğuz’un ‘Yörük Yaşamı’ fotoğraf sergisi ve Dr. Melek Günbey’in ‘Keçe Sanatı’ sergisi de açıldı. 3’üncü Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı, 11 Şubat Pazar saat 12.00’de açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

Hbaer:Mehmet Demirel


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00