A Milli Takımımız, İzlanda karşısında

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu`ndaki ilk maçında bu akşam İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak.

Spor 9.09.2014 13:41:38 0
 A Milli Takımımız, İzlanda karşısında

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu`ndaki ilk maçında bu akşam İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak. Reykjavik şehrindeki Laugardalsvöllur Stadyumu`nda TSİ 21.45`te başlayacak karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu`ndan Ivan Bebek yönetecek. Tomislav Petrovic ve Miro Grgic`in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Dalibor Conjar, ilave yardımcı hakemleri ise Domagoj Vuckov ve Ante Vucemilovic olacak. Karşılaşma Show TV`den naklen yayınlanacak.

 

Milli Takımımızın mücadele ettiği A Grubu`nun diğer maçlarında bugün ayrıca, Kazakistan ile Letonya ve Çek Cumhuriyeti ile Hollanda karşı karşıya gelecek.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takımımızın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor A.Ş.), Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe A.Ş.), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir A.Ş.), Caner Erkin (Fenerbahçe A.Ş.), İsmail Köybaşı (Beşiktaş A.Ş.), Hakan Kadir Balta (Galatasaray A.Ş.), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş A.Ş.), Gökhan Gönül (Fenerbahçe A.Ş.), Osman Tarık Çamdal (Eskişehirspor), Ozan Tufan (Bursaspor), Arda Turan (Club Atlético de Madrid), Olcay Şahan (Beşiktaş A.Ş.), Emre Belözoğlu, Mehmet Topal (Fenerbahçe A.Ş.), Selçuk İnan (Galatasaray A.Ş.), Hakan Çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Olcan Adın (Galatasaray A.Ş.), Ahmet İlhan Özek (Kardemir Karabükspor), Burak Yılmaz (Galatasaray A.Ş.), Mevlüt Erdinç (AS Saint-Étienne), Mustafa Pektemek (Beşiktaş A.Ş.).

Teknik Direktör Hallgrímsson Heimir ve Lars Lagerback yönetimindeki İzlanda Milli Takımı`nın kadrosunda şu bulunuyor:

Gunnleifur Gunnleifsson (Breidablik), Hannes Thor Halldorsson (Sandnes Ulf), Ingvar Jonsson (Stjarnan), Birkir Mar Sævarsson (SK Brann), Ragnar Sigurdsson (FK Krasnodar), Kari Arnason (Rotherham United), Sölvi Geir Ottesen Jonsson (FC Ural), Ari Freyr Skulason (OB), Theodor Elmar Bjarnason (Randers), Hallgrimur Jonasson (Sönderjyske), Haukur Heidar Hauksson (KR), Hördur Björgvin Magnusson (Cesena), Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City FC), Emil Hallfredsson (Hellas Verona), Helgi Valur Danielsson (AGF), Johann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic FC), Birkir Bjarnason (Pescara), Rurik Gislason (FC Kobenhavn), Gylfi Thor Sigurdsson (Swansea City FC), Olafur Ingi Skulason (Zulte Waregem), Thorarinn Ingi Valdimarsson (İBV), Kolbeinn Sigthorsson (Ajax FC), Vidar Kjartansson (Valerenga), Jon Dadi Bödvarsson (Viking FK).

A Milli Takım`ın 518. maçı

A Milli Takımımız, İzlanda ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile birlikte 91 yıllık tarihindeki 518. maçına çıkacak.

A Millilerimiz, 269`u resmi, 248`i özel olmak üzere geride kalan 517 maçta; 190 galibiyet, 120 kez beraberlik alırken, 207 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda 686 gol atarken, kalesinde 764 gol gördü.

A Milli Takımımız, bugüne dek 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti. A Milliler, 517 karşılaşmanın 443`ünü Avrupalılarla, 27`sini Asyalılarla oynadı, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

İzlanda ile 8. randevu

A Milli Takımımız, İzlanda ile tarihindeki 8. maçına çıkacak.

İzlanda ile şimdiye kadar 6`sı resmi, 1`i özel olmak üzere toplam 7 maç yapan Millilerimiz, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda attığı 9 gole karşılık, kalesinde 13 gol gördü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78