Dicle Elektrik, 55 Araç Ve 197 Personelle Sahada

Dicle Elektrik, kar yağışıyla baş gösteren olumsuz hava koşullarının neden olduğu iletim hattı koması ve direk devrilmelerine en kısa sürede müdahale edebilmek için 55 araç ve 197 kişilik acil müdahale ekibi oluşturdu.

Mardin 3.02.2024 13:36:00 0
 Dicle Elektrik, 55 Araç Ve 197 Personelle Sahada

Dicle Elektrik, kar yağışıyla baş gösteren olumsuz hava koşullarının neden olduğu iletim hattı koması ve direk devrilmelerine en kısa sürede müdahale edebilmek için 55 araç ve 197 kişilik acil müdahale ekibi oluşturdu.

 

Ekipler, karın 3 metre seviyelerine ulaştığı ve ulaşımın güçleştiği bölgelerde, hediklerle donanıp görev yerlerine yaya olarak intikal etti.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji sunma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik  olumsuz hava koşulları altında abonelerini enerjisiz bırakmamak için çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Ülke genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle önlemlerini arttıran dağıtım şirketinin hizmet bölgesinde yer alan Şırnak ve Siirt’in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 3 metreye ulaştı. Kar ve fırtına bu illerin yanı sıra Diyarbakır ve Batman’da da etkili olunca elektrik şebekesi bu durumdan olumsuz etkilendi. Bunun üzerine Dicle Elektrik, 55 araç ve 197 Personel ile 68 acil müdahale ekibi kurdu.

 

Araçla gidemedikleri yerlere yürüdüler

Dicle Elektrik’in şebeke operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün’ün verdiği bilgiye göre, kar yağışı ve buna bağlı olumsuz hava koşulları en çok Şırnak ve Siirt’te etkili oldu. Şırnak il merkezinin yanı sıra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde hava muhalefetinden kaynaklanan arızaların zaman geçirilmeden giderilmesi için 51 personel 7 araçtan oluşan 17 ayrı ekip oluşturuldu. Söz konusu bölgelerde yıkılan altı elektrik direği yenileriyle değiştirilirken, kırılan elektrik hatları da bulunup tamir edilerek yenileriyle değiştirildi. Hava muhalefetinden kaynaklanan 13 adet alçak gerilim ve 15 adet orta gerilim arızasının tamamı olabilecek en kısa süre içerisinde giderildi. Ekipler, karın 3 metre seviyelerine ulaştığı ve ulaşımın güçleştiği bölgelerde, hediklerle donanıp görev yerlerine yaya olarak intikal etti.

 

Pervari ve Şirvan’da 3 direk devrildi

Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, kar yağışı ve fırtına yüzünden Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçelerinde de 3 elektrik direğinin devrildiğini, birçok yerde iletkenlerin koptuğunu bildirdi. Siirt’te 32 personel ve 6 araçtan oluşan 12 ekip, yaşanan 6 ayrı orta gerilim arızasını giderirken, devrilen direklerin ise yerine yenilerini dikti. Kar nedeniyle arıza noktalarına ulaşmakta sıkıntı yaşayan ekiplere Valiliğe bağlı yol açma ekipleri ulaşım desteği sağladı.

 

Diyarbakır’da yaşanan 83 arıza giderildi

Olumsuz hava koşulları Diyarbakır’da da etkili oldu. Tüzün, yaşanan arızaları zamanında gidermek için burada da 109 personel ve 40 araçtan oluşan 37 ekip oluşturduklarını belirterek, “Ekiplerimiz il genelinde yaşanan 40 alçak ve 43 orta gerilim olmak üzere toplam 83 arızaya müdahale etti. Büyük çoğunluğu iletken kopması sonucu yaşanan arızaların tamamı kısa sürede giderilerek abonelerimize kesintisiz elektrik enerjisi vermeye devam edildi.” dedi.

 

Önleyici bakım çalışmaları etkili oldu

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Batman’ın Sason ilçesinde de iletim hatlarının kopmasından kaynaklanan arızalar 5 personel ve 2 araçtan oluşan 2 ekibin müdahalesi ile kısa sürede giderildi. Kış öncesi arıza önleyici bakım onarım çalışmaları sayesinde arıza sayısının düşük olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, mevsim itibarıyla hava muhalefetinden kaynaklı olarak önümüzdeki günlerde yaşanabilecek arızaları zamanında giderebilmek için tüm ekiplerinin 7/24 hazır olduğuna da dikkat çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;SELAHATTİN EROL


 


Anahtar Kelimeler: Dicle Elektrik Personelle Sahada
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19