Mardin'in turizmde hak ettiği payı alabilmeyi hedefleyen Mardin Valiliği bu yıl EMITT Fuarı'na çıkartma yaptı. Mardin Valiliği, , STK'lar ve Mardinli turizm yatırımcıları ile birlikte fuara katılan Valilik EMITT Fuarındaki stantta Diller ve Dinler Kenti
EMITT Fuarı 18. kez kapılarını açtı. Açılış etkinliğine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TYD Başkanı Murat Ersoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ülkelerin turizm bakanları, turizm temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Mardin’in turizmde hak ettiği payı alabilmeyi hedefleyen Mardin Valiliği bu yıl EMITT Fuarı’na çıkartma yaptı. Mardin Valiliği, , STK’lar ve Mardinli turizm yatırımcıları ile birlikte fuara katılan Valilik EMITT Fuarındaki stantta Diller ve Dinler Kenti Mardin’i Türk ve dünya turizmcilerine tanıtmayı hedefliyor.
30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılışına katılan Mardin Valisi Dr Ahmet Cengiz, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının 13 yılda %300 arttığına dikkat çekerek, “Türkiye’ye gelen turistin en az %15’i Mardin’e gelebilir, gelmelidir” dedi.
Mardin’in Diller ve Dinler kenti olmasının yansıra Hoşgörüsü ve bağrında barındırdığı çeşitli kültürleri ve Tarihi ile Tüm Dünyanın dikkatini çekmeyi başardığını belirten Vali Cengiz Mardin’in Turizmde tanıtım ataklarını devam ettirerek, arzuladığı ve hakkettiği Turist rakamlarını yakalamak için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Buna karşılık Türkiye’ye gelen 35 milyon civarındaki yabancı turistin sadece Bir Milyon turisti ağırlayabildiklerini söyledi. Vali Cengiz “Mardin’e gelen turist sayısının yeterli olmadığı konusunda hemfikiriz., Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Belediyelerimizle birlikte konuyla ilgili ortak çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.
En uygun kış tatilleri için profesyonellerle tatilcileri bir araya getiren EMITT Fuarı, 2 Şubat’a kadar TÜYAP-Beylikdüzü’ nde devam edecek.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55