İsrail Mardin’de Telin edildi

Mardin STK Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında Siyonist İsrail Telin edildi

Mardin 23.03.2024 13:56:00 0
  İsrail Mardin’de Telin edildi

Artuklu Ekrem Oy Camisinde kılınan Cuma namazının ardından düzenlenen kitlesel basın açıklamasına Mardin STK Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Mardin STK Platformu Dönem Sözcüsü Necmettin Başboğa tarafından okunan basın açıklamasında başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine ve duyarlı olan tüm dünya ülkelerine çağrımız çok açık ve nettir denildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Malumunuz olduğu üzere İşgalci İsrail’in Gazze’ye saldırıları altı aya yaklaştı. İsrail hiçbir hukuk, uluslararası anlaşma ve sözleşme tanımıyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden bütün Filistin halkına katliam uyguluyor.

 

Küresel güce sahip devletler İsrail’in vahşi saldırılarını ve katliamlarını desteklemekte; sessiz kalarak işgalci İsrail’i cesaretlendirmektedir. BM, Amerika ve İngiltere’nin elinde oyuncak gibi kullanılmaktadır.

İslam ülkeleri tam bir acziyet ve atalet içinde tavırsız, etkisiz ve faydasız bir tutum içinde acziyetini sergilemektedir.

 

Bu ahval ve şartlar içinde dünyanın dört bir yanında insanlık duygusunu ve vicdanını yitirmemiş insanlar, İsrail katliamlarını ve saldırılarını dünyanın dört bir yanında protesto etmektedir.

Doğudan batıya, Avrupa’dan Asya’ya ve Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar dünyanın dört yanında İsrail’in katliamlarına ve işbirlikçi hükümetlere karşı direnen ve haykıran tüm halklara selam olsun.

 

Bizler de; Mardin olarak şerefli Gazze direnişini selamlıyor ve katil Siyonist İsrail ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve İslam ülkeleri olmak üzere tüm duyarlı ülkelere çok açık ve net bir çağrıda bulunuyoruz;

Bir vicdan isyanı içinde bulunan halkınızın çığlıklarına kulak veriniz.

 

Bir avuç mazlum ve sahipsiz Gazze halkına karadan, havadan ve denizden vahşice saldıran İsrail’e karşı somut bir adım atılmasını bekliyoruz.

Siyonist İsrail, mazlum ve yaralı Gazze halkını şimdi de açlık ve hastalık ile kırılmasına ve teslim olmaya zorluyor.

 

Ey İslam ülkeleri ve Ey Türkiyem;

Gazzeli mazlumların imhasına daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Gazze’nin haklı ve meşru direnişini eğer tankla, uçakla ve silahlı unsurlarla destekleyecek güçte değilseniz; hiç olmazsa ticari ve diplomatik ambargo uygulayınız.

İslam ülkelerinde halkın beklentisi ile hükümetlerin derin sessizliği arasındaki derin çatışma gittikçe büyüyor;

 

Ey İslam ülkeleri,

Limanlarınızı, hava meydanlarınızı ve lojistik akışını katil işgalci İsrail'e kapatınız. Kapsamlı işbirliği ve dayanışma ruhu içinde İslam ülkelerini ortak tavır almaya ve İsrail ile her türlü askeri, ticari, diplomatik ve diğer alanlarda ilişkilerini sonlandırmaya davet ediyoruz.

Bizler de, katil Siyonist İsrail’e katkıda bulunan bütün yerli ve yabancı firmalar ve kuruluşların ürünlerine karşı ambargoyu sürdürmeye kararlı olduğumuzu deklare ediyoruz.

Bu vesileyle Mardin STK Platformu bileşenleri olarak mazlum Gazze’nin haklı direnişini selamlıyor ve katil Siyonist İsrail’in vahşi saldırılarını şiddetle lanetliyoruz.

 

Ramazan ayının bereket ve rahmet ikliminde Müslümanların şuur ve basiret içinde ortak dayanışma göstermelerine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Yaşasın Gazze’nin haklı direnişi, Kahrolsun katil Siyonistler ve işbirlikçileri.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: İsrail Mardin’ Telin edildi
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19