İsrail’in Patlattığı Cep Telefonları, Türk Halkında da Endişeye Sebep Oldu!

3.206 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarını patlatmasının ardından, Türk halkının yüzde 61,7’sinin cebinde taşıdığı telefondan endişe duyduğu görülüyor.

Teknoloji 22.10.2024 13:54:00 0
 İsrail’in Patlattığı Cep Telefonları, Türk Halkında da Endişeye Sebep Oldu!

Areda Survey’in Türkiye genelinde 3.206 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarını patlatmasının ardından, Türk halkının yüzde 61,7’sinin cebinde taşıdığı telefondan endişe duymaya başladığı görülüyor. Ayrıca, halkın yüzde 78,9’u İsrail’in Lübnan’a savaş ilan etmesini Türkiye için potansiyel bir tehdit olarak değerlendiriyor. 

 

“Bir Gün Benim de Cep Telefonum Patlatılabilir” 

İsrail, Hizbullah’ın üst düzey yönetici kadrolarının kullandığı çağrı cihazlarını gönderdiği bir sinyal ile patlatarak birçok kişinin ölümüne ya da sakatlanmasına yol açtı. Hemen ertesi gün yine Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizler de benzer bir yöntemle patlatıldı. Bu iki olaydan sonra cebimizde taşıdığımız cep telefonlarının ya da kullandığımız elektronik cihazların ne denli güvenilir olduğu sorusu gündeme geldi. Peki, Türk halkı bu konuda ne düşünüyor?

Areda Survey’in gerçekleştirdiği araştırma Türk halkı cep telefonları ya da elektronik cihazların kullanımına dair endişeli olduğunu ortaya çıkardı. Hizbullah’a ait çağrı cihazlarının ve telsizlerin patlatılmasından sonra toplumun yüzde 61,7’si cebinde taşıdığı telefondan endişe duymaya başladığını ifade ediyor. Endişe duymayanların oranı yüzde 38,3 düzeyinde kalıyor.

 

Türk halkının yüzde 78,9’u, İsrail’i Türkiye için Potansiyel Bir Tehdit Unsuru Olarak Görüyor

 

İsrail’in Ortadoğu’daki askeri müdahaleleri, bölge ülkeleri ve halkları üzerinde büyük bir endişe yaratırken, Türkiye’de de bu durum yakından takip ediliyor. Peki, İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a yaptığı saldırıların Türk halkı üzerindeki etkisi ne oldu?

Türk halkının yüzde 78,9’u, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısının Türkiye için de potansiyel bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Bu konuda herhangi bir tehdit hissetmeyenlerin oranı ise yüzde 21,1’de kalıyor. 

 

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 3.206 kişinin katıldığı ve 01-03 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


21° / 10.5°
  • BIST 100

    8908,47%0,40
  • DOLAR

    34,29% 0,19
  • EURO

    37,00% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3027,32% 0,52
  • Ç. ALTIN

    5008,58% -0,04