İstanbul Beyoğlu'nda İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki

Tepkiler çığ gibi büyürken İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İsveç Konsolosluğu önüne gelen bir grup, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

Gündem 22.01.2023 11:19:00 0
  İstanbul Beyoğlu

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, bugün Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

 

Tepkiler çığ gibi büyürken İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İsveç Konsolosluğu önüne gelen bir grup, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi. 

İsveç'in başkenti Stockholm' da Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına OSMANLI TURAN FEDERASYONU Genel Başkanı Şahin ÇELİK'ten de sert bir dille kınama geldi. 

ÇELİK yaptığı açıklamada Kuran'la cevap vererek sözlerine başladı. 

 

Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. (Kâfirler) istiyorlar ki, Allah'ın nûrunu, (İslâm dinini) ağızları ile (kötü söz ve iftiraları ile) söndürsünler. Allah ise, nûrunu tamamlıyacaktır; isterse kâfirler hoşlanmasınlar.

 

Beyoğlu'nda yer alan İsveç başkonsolısluğuna siyah çelenk bırakarak sözlerine son veren ÇELİK ;

 

İsveç'in yapmış olduğu sayısız hadsizliklerin hesabını elbet verecektir. Gerek terörü destekleyici faaliyetleri, gerekse dinimize yapılan saldırılarla Tüm İslam alemini incitmiş ve karşısına almıştır. NATO üyeliği için bizden beklediği onayı unutması ve aklını başına alması gerekmektedir. Bu aymaz ve hadsizliğinden ötürü İsveç yönetiminde bu olaylara göz yumanları kınıyor ve lanetliyorum.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

HABER;İSMAHAN  ÇERİBAŞI


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00