Kemalist Aydınlanma Derneği’nden Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki
Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırıya Kemalist Aydınlanma Derneği’nden tepki: Türk milletinin var olma hakkına saldırdılar
Nusaybin’de Türk bayrağının YPG destekçileri tarafından indirilmesine Kemalist Aydınlanma Derneği adına tepki gösteren Buket Müftüoğlu “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Türk milletinin tarihsel mücadelesine ve egemenlik iradesine yönelmiş açık bir saldırı” ifadelerini kullandı.
Dün Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan Türk bayrağına saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama da Kemalist Aydınlanma Derneği Yönetim Kurulu’ndan geldi. Kemalist Aydınlanma Derneği adına konuşan ve Türk bayrağının gönderden indirilip yerde çiğnenmesinin sıradan bir asayiş olayı olmadığını vurgulayan Dernek Sözcüsü Buket Müftüoğlu, “Bugün o bayrağa uzanan her el, bu milletin var olma hakkına uzanmıştır” dedi.
DEM Parti'nin bu hafta Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirdiği grup toplantısının ardından bölgede tansiyon yükseldi. Dün, toplantı sonrası YPG destekçisi bir grup, Suriye’de YPG'ye yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla, ellerinde Öcalan posterleriyle sınır hattına doğru yürüyüşe geçti. Sınırı aşmak isteyen grup, bu sırada Türk bayrağını hedef alarak gönderden indirdi. Olayın ardından siyasetçilerden yoğun tepkiler geldi. Olayla ilgili bir açıklama da Kemalist Aydınlanma Derneği’nden geldi. Yönetim Kurulu’nun imzasını taşıyan ve Sözcü Müftüoğlu tarafından paylaşılan açıklamada, “Mardin Nusaybin’de Türk bayrağının indirilmesi, yere atılması ve çiğnenmesi, sıradan bir asayiş olayı değil; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Türk milletinin tarihsel mücadelesine ve egemenlik iradesine yönelmiş açık bir saldırıdır” denildi.
‘O EL VAR OLMA HAKKIMIZA UZANMIŞTIR’
Türk bayrağının, bu coğrafyada masa başında çizilmediğini belirten Kemalist Aydınlanma Derneği Sözcüsü Müftüoğlu, “O bayrak; Sakarya’da, Dumlupınar’da, Güneydoğu’nun dağlarında, sınır boylarında, cephede ve siperde kanla, canla ve dirençle yükselmiştir. Bugün o bayrağa uzanan her el, bu milletin var olma hakkına uzanmıştır” değerlendirmesini yaptı. Derneğin açıklaması, “Kemalist Aydınlanma Derneği olarak açıkça ilan ediyoruz: Türkiye Cumhuriyeti bir ulus-devlettir ve bu gerçek tartışmaya kapalıdır. Kamuoyuna, kararlılıkla duyurulur” ifadeleriyle son buldu.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
2
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
3
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
4
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
5
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
6
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
7
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
8
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
9
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
10
REKTÖR ÖZCOŞARDAN KALİTE GELİŞTİRİCİ AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR TOPLANTISI
-
11
GEMLİK BELDİYESİ'NDEN İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,12
-
GRAM ALTIN
6367,50% 1,94
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



