Mamak’ın Altın Kramponlarından 12 Maçta 8 Galibiyet

Mamak Belediyesi’nin Boks, Futbol, Dart, Masa Tenisi takımları ile Sayokan kursunda eğitim almış, düzenlenen Ankara ve Avrupa Yarışmalarında dereceye giren sporcularına madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi.

Ankara 3.06.2024 17:33:00 0
 Mamak’ın Altın Kramponlarından 12 Maçta 8 Galibiyet

Mamak Belediyesi’nin Boks, Futbol, Dart, Masa Tenisi takımları ile Sayokan kursunda eğitim almış, düzenlenen Ankara ve Avrupa Yarışmalarında dereceye giren sporcularına madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi. Mamak Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen törene Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, sporcular ve antrenörler katıldı. Sporculara madalya ve kupalarını veren Başkan Şahin, tüm sporculara çok daha iyi imkânlar sunacaklarının altını çizerek, Mamak’tan Türk Bayrağı’nı yurt dışında gururla dalgalandıracak sporcuların çıkacağını söyledi.

 

Şampiyonlar Mamak’tan Çıkar

 

Mamak Belediyesi’nin alt yapı hamlesi ile başlatılan çalışmalar performans sporcularının başarıları ile meyvesini veriyor. Sporcular katıldıkları turnuvalardan önemli başarılara imza atarak dönüyor. Bu kapsamda Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunun 19 Mayıs’ta Sincan İlçe Spor Müdürlüğünde gerçekleştirdiği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dart Turnuvası’nda, Mamaklı sporcular farkını ortaya koydu. Minik, yıldız, genç ve büyük olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda; 125 sporcunun katıldığı minikler kategorisinde yarışan Mamak Belediyesi Sporcusu Görkem Zahir Ata üçüncü oldu.

 

Mamak’ın Altın Yumruklarından Dört Dörtlük Başarı

 

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı, alt yapıdaki başarısını sürdürüyor. Başarılı eldivenler 19-22 Mayıs tarihlerinde, Şefik Tetik Boks Merkezi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Boks Müsabakalarına 4 sporcuyla katılan takım, yarışmayı dört birincilikle tamamladı. Toplamda 330 sporcunun katıldığı müsabakada, Yıldız Erkekler kategorilerinde 46 kg’da İbrahim Ateş ve 52 kg’da Salih Korkut, 44 kg’da üst minik erkeklerde Emir Yenilmez ve 40 kg’da Yusuf Muhammet Ateş birinci oldu.

 

Mamak Belediyesi U14, A Ligi’ne çıktı

 

Mamak Belediyesi’nin yeşil sahalarda mücadele eden U14 Takımı, 9. Grupta oynadığı maçların ardından grubunu şampiyon olarak tamamladı. Yenimahalle Belediyesi, Yenikentgücü, Keçiören Atletik Spor, Ankara Kanarya Spor ve Karşıyaka Güvenspor ile karşılaşan takım, 12 maçta 8 galibiyet alarak A ligine çıktı.

Miray, Masa Tenisinde Mamak’ın gururu oldu

Mamak Belediyesi’nin gençlere masa tenisini sevdirmek ve müsabaka kültürünü kazandırmak amacıyla açtığı masa tenisi kurslarında şampiyonlar yetişiyor. Masa tenisi kursiyerlerinden Miray Kantekin, Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, Mamak Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ankara Küçükler Masa Tenisi müsabakalarında Ankara birincisi oldu. Masa tenisi kursiyerleri aynı zamanda yine Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün 19-20 Mayıs tarihlerinde, Mamak Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği Mamak Okul Yarışlarında takım olarak ikinci oldu.

Mamak Sayokan’da Bir Numara

Dünyada tescillenmiş tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan’a ilgi Mamak’ta her geçen gün artıyor. Mamak Belediyesi’nin Sayokan kursu kursiyerleri, Avrupa Şampiyonası’nda Mamak’a 2 üçüncülük, 1 ikincilik getirdi. Kursiyerler, 6-10 Mart tarihlerinde Budokaido Türkiye Şampiyonası’nda 12 sporcu ile dereceye girerek Avrupa Şampiyonası’na girmeye hak kazandı. Yine sporcular,26-27 Nisan’da Ankara’da yapılan Budokaido Çocuk Şenliği İl Kupası Şampiyonası’nda erkekler ve kızlarda takım halinde üçüncülük elde ederek kupaları evine götürmeyi başardı. Ata Sporu Sayokan’da başarıya doymayan sporcular 18 ülkeden 700 sporcunun katılımı ile Düzce’de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda, 2 Avrupa üçüncülüğü ve 1 Avrupa ikinciliği elde ederek gurur kaynağı oldu.

Sayokan müsabakaları ve dereceye giren kursiyerlerin isimleri şöyle:

Budokaido Türkiye Yarışması

  1. Defne Naz Maden
  2. Muhammed Emin Tunç
  3. Meryem Duman

Budokaido Çocuk Şenliği İl Kupası Yarışması

  1. Yusuf Çakır
  2. Muhammet Çekiç
  3. Murat Külük

7 th WKB Budokaido Europan Championship

Osman Çekiç Avrupa Üçüncülüğü-Defne Naz Maden Avrupa Üçüncülüğü- Asmin Su Karaca Avrupa İkinciliği

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ
 


41.2° / 28.1°
  • BIST 100

    10630,85%1,52
  • DOLAR

    32,81% 0,96
  • EURO

    35,27% 0,94
  • GRAM ALTIN

    2467,86% 1,46
  • Ç. ALTIN

    3965,35% 1,90