Mardin İl Müftülüğünden Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Mardin İl Müftülüğünün Bayanlara Yönelik Düzenlendiği Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Mardin 3.10.2023 10:39:00 0
 Mardin İl Müftülüğünden  Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen konferansta Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Kur'an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen yaptı.

 

İl Müftüsü Türkmen, "Müslüman âleminin Mevlid-i Nebi Haftasını ve tüm Din Görevlilerimizin "Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Davetimize icabet eden tüm misafirlerimize ve bizleri kırmayıp buralara kadar gelen Sedide Akbulut hanımefendiye ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

 

Katılımcılara hitap eden Akbulut, "Din Görevlileri İslam'a hizmet etmek ve yeryüzünü imar etmekle sorumludurlar. Ancak tüm Müslümanlar olarak Hz. Peygamberi iyi tanımalı, iyi anlamalı, iyi yaşamalı ve onun ahlakıyla ahlaklanmalıyız. Allah bizleri sorumluluğunu bilen ve İslâm'ı şuurlu bir şekilde yaşamayı ve yaşatmayı şiar edinen kullarından eylesin. Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftamız mübarek olsun, Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İlahi, Kaside, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan Mevlid-i şeriflerle devam eden programın sonunda Akbulut'a hatıra takdimi ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00