MARDİN'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Mardin 16.07.2024 18:59:00 0
 MARDİN

Mardin'de  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Mardin  Valisi  Tuncay Akkoyun, İl Protokolü, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Etkinlik, Vali Tuncay Akkoyun, İl Protokolü ve İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Demir'in Selen Kışlasında düzenlenen Anma Programına katılarak Aziz Şehitlerimizin mezarına karanfil bırakmasıyla başladı.

 

Daha sonra, Mardin Valisi  Tuncay Akkoyun, il protokolü ve il Milli Eğitim Müdürü  Murat Demir, Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu panele katıldı ve ardından fuaye alanında bulunan sergiyi gezdi.  

 

Sergi açılışının ardından il protokolü ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Parkında "Şehitleri Anma" yürüyüşü yapıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programda, 15 Temmuz belgeseli sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hitapları dinlendi.

 

Etkinlik; protokol konuşmaları, sancak teslim töreni, kum sanatı gösterimi, grup tillo ? ezgi ve ilahilerin okunması ve Mardinli 15 Temmuz şehit ve gazilerin özgeçmişinin okunması ile devam etti. Sonrasında gece yarısı sela ve duaların okunmasıyla birlikte   "Demokrasi Nöbeti" tutuldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor