MARDİN`DE BELEDİYE EŞ BAŞKANLARINDAN ELEKTRİK EYLEMİ

Elektrik borcu olduğu gerekçesi ile MARSU Müdürlüğü su kuyularına ait pompaların elektriğinin DEPSAŞ tarafından kesilmesi Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyeleri ile ilçe belediyeleri tarafından protesto edildi.

Mardin 21.01.2015 16:05:01 0
 MARDİN`DE BELEDİYE  EŞ BAŞKANLARINDAN  ELEKTRİK EYLEMİ

Elektrik borcu olduğu gerekçesi ile MARSU Müdürlüğü su kuyularına ait pompaların elektriğinin DEPSAŞ tarafından kesilmesi Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyeleri ile ilçe belediyeleri tarafından protesto edildi. 

Elektrik borcu olduğu gerekçesi ile Mardin il ve ilçelerine içme suyu sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU Müdürlüğü su kuyularına ait pompaların elektriği 20 Ocak itibari ile DEDAŞ`ın ardından ihaleyi yeni alan DEPSAŞ elektrik şirketi tarafından kesildi. Su pompalarının elektriklerinin kesilmesi il ve ilçelerde su sıkıntısına yol açtı.  Elektrik kesintisine tepki göstermek ve kesinti ile birlikte yaşanacak su sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyeleri ile ilçe belediyeleri tarafından basın açıklaması yapıldı. Mardin Büyükşehir Binası önünde yapılan açıklamaya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Büyükşehir Daire Başkanları, Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, belediye çalışanlarının yanı sıra Nusaybin, Mazıdağı, Derik, Dargeçit, Savur ve Kızıltepe Belediyeleri eş başkanları katıldı. 

Belediye binası önünde yapılan açıklamada, DEPSAŞ`ın uygulamasına tepki gösterilerek, enerjinin kaynağının Kürdistan coğrafyası üzerinde bulunan su kaynaklarının olduğu söylendi. Su kaynaklarının yapılan uygulama ile edata bir tehdit unsuru olarak kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, "İnsanlığa, insana ve ekolojik sisteme karşı kullanılabilecek en büyük silahın su olduğu ve bunun ikame edilmesi şansı olmadığını çok iyi bilmekteyiz. Kürdistan`da ve dünyada suyun alternatifinin olmaması nedeniyle, bugün su stratejik bir silaha dönüşmüştür" denildi.

Açıklamada, ne kadar süreceği belli olmayan kesinti dolayısı ile 800 bin kişinin ciddi sorunla karşı karşıya kaldığı belirtilerek, merkezi köylerin yanı sıra ilçelerde yaşanan elektrik kesintisinin ciddi anlamda çekilmez bir hale geldiği aktarıldı. Açıklamada, yaşanan elektrik kesintisini ise "Bu yüzden uzun süreli su kesintileri belediye hizmetlerinden dolayı değil tamamı ile devletin enerji politikalarından kaynaklanmaktadır. DEPSAŞ`ın bu tutumunun kabul etmediğimizi belirtiyor. hükümeti sorumlu davranmaya ve yaşananları gözden geçirmeye çağırıyoruz" şeklinde ifade edildi.

Açıklama boyunca belediye önünden geçen Vali Ozan Caddesi’ni trafiğe kapatan belediye başkan ve çalışanları, DEPSAŞ`ın uygulamasını alkışlarla protesto ettikten sonra eylemlerine son verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00