Mardin Erdoba Elegance otelinde gerçekleştirilen toplantıya, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik
Mardin Erdoba Elegance otelinde gerçekleştirilen toplantıya, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Cengiz Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, Vali Yardımcısı Selim Palamut, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, Ulusal Hayat Boyu Öğrenme Konferansı`nın açılış konuşmasında Hayat boyu öğrenmenin ve yaygın eğitimin en önemine değinen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, "Hayat boyu öğrenmenin ve yaygın eğitimin en önemli görevlerinden biri de keşfedilmemiş yeteneklerin keşfine yardımcı olmaktır. Hayat boyu öğrenmenin stratejik noktası, toplumun her kesimini kucaklamasıdır. Ama asıl önemlisi öğrenme ve öğretmedir. Ülkemiz insanının, insanımıza öğretilmesi, bölgelerimizin bölgelerimize öğretilmesidir. Bizim en önemli gündemimiz olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışı son günlerde hep konuşuyoruz. İşte bunun araçlarından bir tanesi de ülkemizi insanımıza tanıtmaktır. Bu tür programlar sayesinde ülkemizi tanımaktayız. Bu tür programlar, bu tür konferanslar, bu tür projeler, stratejik bir görevi yerine getirmektedir. Hayat boyu öğrenmenin önemli noktalarından bir tanesi de bizim Milli kültürümüzün geleneksel ve tarihi varlığımızın insanımıza öğretilmesidir. Halk eğitim kurslarımız yıllarca çok önemli bir görevi ifa ettiler. Unutulmaya yüz tutmuş bir çok el sanatımızı ayakta tuttuğunu görmekteyiz. Biz insanımızı hem eğiteceğiz, hem de geliştireceğiz" dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert de, " AB politikasının sadece eğitim olmadığını aynı zamanda istihdamın da bulunduğunu söyledi.
Türkiye`nin AB politikaları doğrultusunda adımlar attığını ve dünya standartlarında şirketlere sahip olduğunu belirten Ripert, bunların çok iyi mesleki eğitim sağladığını, bakanlıkların bu deneyimlerinden faydalanabileceğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de Türkiye`nin 2002 yılından sonra eğitimde önemli başarılar elde edildiğini söyledi.
Türkiye`nin 2023`te dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedeflediğine dikkati çeken Çelik, bunun yolunun da eğitimden geçtiğini belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Cengiz Aydemir, sürekli öğrenmenin önemine değinerek, proje döngüsü gibi bir öğrenme döngüsü sağlamanın amaçlandığını ifade etti.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli ise ancak `beşikten mezara kadar eğitim` felsefesiyle başarılı olunacağına dikkati çekerek, bunu amaçladıklarını söyledi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00