M.BEŞİR AYANOĞLU ARTUKLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Eski Mardin Belediye Başkanlarından Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu,Ak Parti'den Artuklu Belediye Başkanlığına Aday Adayı oldu.

Mardin 17.11.2023 08:18:00 0
 M.BEŞİR AYANOĞLU ARTUKLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU


Eski Mardin Belediye Başkanlarından Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu,Ak Parti'den Artuklu Belediye Başkanlığına Aday Adayı oldu. Dün Akrabaları ile birlikte Artuklu ilçe Başkanlığına geçen Mehmet Beşir Ayanoğlu,Ak Parti ilçe Başkanı Yavuz Çaltekin'e Aday Adaylığı başvuru dilekçesini sunmasının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Mehmet .Beşir Ayanoğlu, İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

‘’Allah bu müracaatı Hayırlı kılsın. Partimize, Mardimize, Artuklu ilçesine ve Bölgemize Hayırlı kılsın. Tabi biz tabiri caiz ise biz biraz tecrübe sahibi olan insanlarız. Daha önce 2008 döneminde yine Mardin il Belediye Başkanlığına Aday olmuştum.Allahın izniyle de Mardin il Belediye Başkanlığını kazanmıştım Dönemde Mardin'in Model Belediyeciliği gerçekleştirmiştim.

 

O Dönemi Yaşayan kardeşlerimiz, Dostlarımız ,Hemşerilerimiz bilirler. Gerçekten biz O dönemde Model Belediyeciliğini başlattık.

2009-2014 Yılları arasında Toplam 41 Projeye imza attıklarını söyleyen Mehmet Beşir Ayanoğlu,370 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon altyapısını tamamladık ve şehri turizme hazır hale getirdik. Biz 2009 yılında yola çıktığımızda 3 hedefimiz vardı.  Mardin’i turizm, eğitim ve sağlık  şehri yapmak için uğraştım. Şimdi geldiğimiz noktada ise Mardin bir ticaret şehri olmalıdır. Hangi evin kapısını çalarsanız mutlaka bir üniversite mezunu ve bir iş arayan bir genç vardır. Bunun önüne geçmek için mutlaka istihdamı arttırmak için yeni projeler üretilmelidir' 'Dedi.

Mehmet Beşir Ayanoğlu,, Mardin`e 4 yılda 40 yıllık hizmet yapmanın ve gelecek 50 yıla kadar temel sorunlarını çözmüş bir Mardin`i gelecek nesillere aktaracak olmanın gururunu yaşadığını belirterek,  Mardin`e 17 tesis kazandırdık. Bunlar, bir mesire alanı olmak üzere 7 park, otogar, evlendirme dairesi, bölgenin en modern mezbahası, Mardin`in 30 yıla kadar çöp sorununu çözecek katı atık depolama tesisi, belediye fiziki tesis alanı, futbol ve basket sahaları, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi. Eski Mardin`deki sit alanındaki 60 yaşındaki altyapı şebekesi tamamen yenilendi. Sit alanındaki sokaklar kayrak taşıyla döşendi. 70 kilometre uzunluğunda yolları parke taşıyla döşediklerini  ,Mardin'in Ticaret Merkezi yapmak için Büyük çaba harcayacaklarını Başkan seçilmesi halinde de bu yönde çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Mehmet Beşir Ayanoğlu Kimdir ?

 

1970 yılında Mardin’de doğdu. İlk Okul, Ortaokul ve Lise eğitimini Mardin’ de yaptı. 1995 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukat-lık stajına Mardin Barosunda başladı ve 1996 yılında avukatlık stajını bitirdi.

1996 yılında T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM’lar) Proje Koordinatörlük görevine başladı. Mardin il ve ilçelerinde toplam 5 ÇATOM merkezinin koordinatörlük görevini yaptı. GAP İdaresince, Cizre-ÇATOM, Siirt-ÇATOM, Siirt-Uluköy ÇATOM kuruluşlarını yapılandırmak üzere görevlendirildi.

1998–1999 yılında vatani görevini Kırklareli ilinde Asteğmen olarak ifa etti. Askerlik dönüşü Serbest avukatlık bürosu açan Ayanoğlu halen Mardin’de serbest avukatlık yapmaktadır.

2003 yılında Mardin Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine, 2005 Yılında Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliğine, 2007 yılında yapılan Baro olağan genel kurulunda yeniden Baro Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu görevi halen devam etmektedir.

2002 yılında kurulan Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği’nin kurucuları arasında yer alarak, bu derneğin Başkan Yardımcılığına devam etmektedir.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği kurucuları arasında yer alan Ayanoğlu bu derneğin de halen başkan yardımcılığını yürütmektedir.

1992 yılında Refah Partisi Mardin Gençlik kollarında siyasi çalışmalarına başladı. Parti kapanıncaya kadar çeşitli kademelerde fiilen çalışmalarda bulundu. Partinin kapanmasına müteakip, yeni kurulan Fazilet Partisine katıldı ve burada çalışmalarda bulunarak, bu partinin teşkilat kademelerinde çalıştı.

AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte AK Partiye katıldı. 2004 yılında AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu üyeliği, Siyasi Hukuk İşler başkanlığına seçildi. Bu görevi 2006 yılına kadar sürdürdü. Bu görevi sona erdikten sonra Parti eğitmenliğine seçilen Ayanoğlu bu göreve halen devam etmektedir. ,2007 Yılı 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı olmuştu.

Mehmet Beşir Ayanoğlu 2009-2014 yılları arasında Mardin belediye başkanlık görevini Yürüttü.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62