Tarih: 12.01.2014 14:07

Milletvekili Şahkulubey`den Mevlid Kandili mesajı

Facebook Twitter Linked-in

 

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz.Gönül Bekin Şahkulubey,Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(S.a.v.)’in Dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Şahkulubey.mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Rabbimizin bütün âlemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak edeceğiz.

Alemlere rahmet olarak gönderilen ( “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiyâ 21/107) ) Hz. Peygamber (SAV) bu rahmeti yeryüzüne egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmıştır.Bugün bizleri insanlığımızdan utandıran şiddet, gözyaşı, değişik gerekçelerle türlü sıkıntılara maruz kalmış tüm insanların durumlarının iyileştirilmesi ve sosyal yapımızda aksayan unsurların çözümü için bizler de merhamet seferberliği başlatmalıyız.İçimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturmalıyız.O`nun ümmeti olarak yaşadığımız toplumun sıkıntılarına kayıtsız kalmamalıyız.Yanı başımızda acı çeken bir insana,gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine ve  bir yetime sırt dönmeden insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz.Model insanı yeniden tanımalı hayatımıza rehber edinmeliyiz.

 Ona hayırlı bir ümmet olma temennisiyle bütün İslam Aleminin Mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, Kandilin; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını dilerim.”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —