MUHTARLAR GÜNÜ SAVUR’DA TÖRENLE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Mardin 26.10.2021 11:25:00 0
 MUHTARLAR GÜNÜ SAVUR’DA TÖRENLE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

 

19 Ekim 2021 Salı günü saat 10:00’ da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Safa Mahallesi muhtarı Sümercan Emek tarafından yapılan konuşma gerçekleşmesi ile son buldu.

 

Törene İlçe Kaymakamımız/Belediye Başkan V. Muhammed Kaya'nın yanı sıra ilçe Cumhuriyet başsavcısı Bulut Fidan, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  siyasi parti ilçe temsilcileri ve STK’lar katıldı.

 

Törenin ardından muhtarlar için yemekli toplantı düzenlendi. Muhtarlar için düzenlenen yemekte konuşan İlçe Kaymakamı/ Belediye Başkan V. Muhammed Kaya, mahalle muhtarlarının üstlendiği görevin önemine değinerek ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün bir araya geldik. Siz değerli muhtarlarımız bulunduğunuz mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil ederek, bölgenizdeki halkın devlet kurumları ile ilişkilerinde köprü vazifesi görmektesiniz. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlar aynı zamanda ilçe idaresinin de vazgeçilmez bir parçası önemli bir bilgi kaynağıdır.   Bizim için muhtarlar mahallelerimizde vatandaşa hizmet verilmesi noktasında en önemli faktörlerin başında yer almaktadır. Bugüne kadar sizlerle iyi işler başardık bundan sonra da birlikte çalışacağız inşallah. Bu vesileyle mahallelerinizde yaşadığınız her türlü sorunun çözüme kavuşması için fedakârca mücadele eden siz değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü yürekten kutluyorum‘’ diye konuştu.

 

Yemek sonrası muhtarlarımızla sohbet edildi ve mahallelerimizde yapılan çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu. Muhtarlarımız düzenlenen program için Kaymakam/Belediye Başkanı V. Muhammed Kaya'ya teşekkür ettiler. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


Anahtar Kelimeler: MUHTARLAR SAVUR’ TÖRENLE KUTLANDI
16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33