Tarih: 07.08.2020 19:07

SOLUNUM DERNEĞİ TÜSAD’DAN TÜM VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Facebook Twitter Linked-in

  Pandemi sürecinin sona ermediğini, tatilde de “Maske, mesafe ve hijyen” kurallarından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Solunum Derneği TÜSAD  tatile gidecek vatandaşları uyardı

 

Bayram ve yaz mevsimi nedeniyle tatil beldelerinde artan kalabalıkların yanı sıra ülke genelinde korunma tedbirlerindeki gevşeme, uzman hekimleri endişelendiriyor. Pandemi sürecinin sona ermediğini, “Maske, mesafe ve hijyen” kurallarından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Solunum Derneği TÜSAD; bu dönemde tatil yapacaklar için bir tavsiye listesi hazırladı. “Rehavete kapılmayalım” diyen TÜSAD, havuz ve deniz kullanımından eşya paylaşımına kadar birçok uyarıda bulundu.

 

Kurban Bayramı süreci ile birlikte yazın en sıcak mevsimi olan ağustos ayına girilmesi nedeniyle tatil yörelerinde yaşanan kalabalıklar ve ülke genelinde pandemi tedbirlerinin ihlal edildiğine ilişkin görüntüler, aylardır Covid-19 ile mücadele eden hekimleri endişelendirdi. Pandemiye karşı bilinen tek yöntem olan korunmanın göz ardı edilmesinin, tüm çaba ve emekleri boşa çıkaracağı, salgın kontrolünün tamamen kaybedileceği kaygısını taşıyan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), “Maske, mesafe ve hijyen kurallarının rehavete kapılmadan uygulanması hepimizin sorumluluğundadır, bu kurallardan asla taviz vermeyelim” çağrısı yaptı.

 

Bunun yanı sıra tatile gidecek ya da tatilde olan vatandaşlar için tavsiyeler listesi hazırlayan TÜSAD, deniz ve havuz kullanımından ortak eşya kullanımına kadar pek çok noktaya dikkat çekti. TÜSAD Mesleki ve Çevresel Akciğer Hastalıkları Çalışma Grubu tarafından hazırlanan listede, tatilden hasta dönmemek için şu uyarılara yer verildi:

 

MALZEMELERİNİZİ UNUTMAYIN

 

YETERLİ MESAFE YOKSA KAÇININ

 

ORTAK EŞYA KULLANIMINA DİKKAT

GÜVENDE OLMAK İÇİN KURALLARA UYUN

 

TÜSAD Mesleki ve Çevresel Akciğer Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Uzman Dr. Nur Şafak Alıcı, “Covid-19’un yayılmasını önleyen davranışlara özel önem verilmesi” gerektiğini vurgularken, şu değerlendirmeyi yaptı: “Covid-19’a neden olan virüsün insanlara havuzlardan ve denizden bulaşması yönünde bir saptama yok. Ancak, çok sayıda kullanıcının aynı anda bulunabildiği ortamlar, Covid-19 bulaşması açısından risk taşıyor. Covid-19 açısından güvende olmak için buralardaki kalabalık alanlardan uzak durulmalı, sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir. Grubumuzun hazırladığı bu tavsiyeler listesi güvenli bir tatil açısından büyük önem taşıyor.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —