TIBBİ SEKRETERLER İNTİHARIN EŞİĞİNDE

Atama krizi yaşayan ve Yüksekokul okumalarına rağmen atamaları gerçekleşmediği için kaos`a sürüklenen Tıbbi Sekreterler,Sorunlarını ve Mağduriyetlerini her Platformda dile getirmelerine rağmen,Bugüne kadar çözüme kavuşmayan Mağduriyetlerinin acilen gideri

Sağlık 30.10.2014 12:13:20 0
 TIBBİ SEKRETERLER İNTİHARIN EŞİĞİNDE

Atama krizi yaşayan ve Yüksekokul okumalarına rağmen atamaları gerçekleşmediği için kaos`a sürüklenen Tıbbi Sekreterler,Sorunlarını ve Mağduriyetlerini her Platformda dile getirmelerine rağmen,Bugüne kadar çözüme kavuşmayan Mağduriyetlerinin acilen giderilmediği taktirde,Bunalımın acı sonuçlar doğurmasından endişe duyuyorlar. 

Aileler mutsuz. Sağlıkla alakası olmayan kişilerin yapması işlerin aksatılmasına yanlış yapılmasına neden oluyor. Bu önemli konuya inşallah göz önünde bulundururlar.

Diğer önemli bir konu şiddet olaylarının sebebi eğitimsiz ve sağlıkla alakası olmayan kişilerin çalıştırtmasıdır. Sağlık Bakanlığı2nın şiddete önüne geçmesi için 6 yıl emek vermiş Tıbbi Sekreterlerin çalıştırtmasıdır.

Diğer başka bir konu Eğitimsiz kişileri Tıbbi Hatalar yüzünden ölümlere sebep vermesidir. Çoğu tıbbi sekreter arkadaşlarımın işsizlikten intiharın eşiğine bile geldiler. Mağduriyetimizi görün. Hak ettiğimiz hakkı istiyoruz. Hakkımızı helal etmeyeceğiz. Hayallerimizi yıkmayın. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk.2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmenliği tabi olan Aile Sağlığı Merkezinde hizmet veren Tıbbi Sekreterlerin, kamu kurumlarında çalışan sağlık görevlileri ile eşit iş yaptıklarını düzenlemenin olmasını istiyorlar. Doktorlar düşük para vererek diplomalarından faydalanıyorlar. Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi sekreterler atanırsa işsiz kimse kalmaz. Hemşire açığı olmasına rağmen Toplum sağlığı merkezleri bölümle alakası olmayan kişiler çalıştırılmaktadır. Aileleri ne umutlarla emek verip okuttular. Türkiye Geneli Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler çalışırsa işsiz tıbbi sekreterler kalmaz. Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi sekreterler çalıştırma zorunluluğu getirilsin. Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter Çalışırsa İşsiz Tıbbi Sekreter Kalmaz. Asmlerde Çalışan Tıbbi Sekreterler Maaş Olarak 800 İle 1100 Arası Alıyorlar. Sınıflandırmadan Dolayı Tıbbi Sekreterleri Çalıştırıyorlar. Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi sekreterler olarak güvece verilsin ve maaşları adalet olsun. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları yapar. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz. Doktorlar hem hastalarla daha fazla ilgilenir daha verimli olur hemşireler ise Tıbbi müdahalelerini düzenli bir şekilde yaparlar. Sağlık Bakanından ve yetkililere sesleniyoruz bu önemli konuda biran önce önlemini alırsa hem işsiz kalmaz. Bu önemli konuda düzenleme yapılırsa Tıbbi Sekreterler işsizlikten kurtulur.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88