TÜRK ,ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Bağımsız Eş Başkan Adayı Ahmet Türk 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için başlattığı çalışmalar kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ı makamında ziyaret etti.

Mardin 19.02.2014 22:07:59 0
 TÜRK ,ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Mardin Bağımsız Eş Başkan Adayı Ahmet Türk 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için başlattığı çalışmalar kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

BDP Artuklu Eş Başkan adayları Emin Irmak, Leyla Sevinç Bozan ve BDP yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Mardin Artuklu Üniversitesi’nin şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalarını büyük bir takdir ve ilgiyle takip ettiğini belirten Mardin Bağımsız Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, Mardin’in sahip olduğu kültürel ve sosyal yapısı itibariyle diğer şehirlere nazaran daha farklı bir yerde konumlandırılması gerektiğini ifade etti.

Mardin’de uygulanacak projeleri hakkında bilgi veren Türk, şehirde bulunan çarpık kentleşmenin önünü kesmek ve şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için şehir planlamacılarıyla birlikte üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışını yerleştireceklerini belirtti.

Şehirde yaşayan herkesin üzerinde yaşadığı topraklara sahip çıkması ve savunması gerektiğinin altını çizen Türk, Mardin’i bir cazibe merkezi haline getirmek için dev bir kongre binası inşa etmeyi düşündüklerini söyledi.

Sözlerine, barış sürecine olumlu katkı sağlayan akademik çalışmalardan dolayı Rektör Omay’ı tebrik ederek devam eden Bağımsız Eş Başkan Adayı,  üniversitelerin evrensel değerlerin oluşturulduğu, üretilerek geliştirildiği ve yayıldığı kurumlar olduğuna vurgu yaparak Mardin Artuklu Üniversitesinin şehrin evrenselleşmesi için bir şans teşkil ettiğini kaydetti.

Partililerin ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Omay ise Türkiye’de ve bütün dünyada yaşanan gelişme ve ilerlemeden Mardin’in de nasibini almaya başladığını ve her şekliyle Artuklu Üniversitesi’nin bütün bu olumlu değişimde kilit rol oynadığını, topluma en iyi şekilde ve insan odaklı olarak eğitim- öğretim ve araştırma hizmetlerini vermeye devam edeceğini belirtti.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor