TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ ULUDAĞ BAŞKANI PARS;''HARÇLIK İSTEMİYORUZ!''

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesinin düzenlediği cumhuriyet balosuna çok sayıda üye, temsilci, eski yeni siyasetçiler katıldı.

BURSA 31.10.2023 08:38:00 0
 TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ  ULUDAĞ BAŞKANI PARS;

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesinin düzenlediği cumhuriyet balosuna çok sayıda üye, temsilci, eski yeni siyasetçiler katıldı.

Büyük bir coşkunun hakim olduğu baloda Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı, Kenan Pars Göyce Zengezur Eski Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Necip Dursun'a geceye dair yapmış olduğu katkılarından dolayı plaket verdi.

Kenan Pars’a paketten dolayı teşekkür eden Necip Dursun, şunları kaydetti. “Bir kaşını kaldırdığında devletler kuran, bir kaşını indirdiğinde devletler yıkan bir ecdadın evlatlarıyız.  Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını kutladığımız bugün şunu göstermiştir ki nice uzun yıllar dimdik ayakta kalacak olan güçlü bir devletimiz var. İnşallah bu ilelebette devam edecektir. Bir emekli olarak bende sizlerden biriyim ve inşallah devletimiz Ocak ayında emeklilerimizin mağduriyetini de giderecektir. Buna inanıyorum. Hepinize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılını tebrik ederek bu coşkuyu yürekten paylaştıklarını ifade ettiği konuşmasında, bu denli yüksek bir katılım olmasından dolayı üyelerine teşekkür etti.

Harçlık İstemiyoruz!
Temmuz ayından itibaren pek çok Hükümet yetkilisi tarafından emeklilere Ekim ayında ara zam yapılacağı şeklinde açıklamalar yapılmış, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Macaristan dönüşü "Memurlarımıza bu zam gelirken emeklilerimize hiçbir şey gelmemesi olacak şey değil. Onları da memnun edecek adımları atacağız" demişti. Bizler de gerçekten bu konuda azim gösteren temsilcileriniz olarak 100. Yıla yakışır bir yapılandırmaya ve devlet büyüklerimize güvenmeyi tercih etmiştik. Ancak geldiğimiz noktada; sadece çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 Bin Liralık ikramiye ödemesi yapılacağı açıklanmıştır. Emeklilerin beklentisi bu değildir. Emekliler TÜİK'in enflasyon oranlarına göre maaş zammı almaktadır. TÜİK'in akıl almaz enflasyon oranları nedeniyle emekli aylıkları "harçlık" haline gelmiştir. Emekliler hayatlarını sürdürebilmek için çalışmak zorunda kalmakta, ikinci hatta üçüncü bir ek gelire ihtiyaç duymaktadır. Hal böyleyken çalışan emeklilerin ikramiye ödemesi dışında tutulması anlaşılır gibi değildir. Dahası bir defaya mahsus olan bu ödeme bütün emeklileri kapsamış olsa bile emeklilerin yaşam kalitesini arttırmaktan uzaktır. Emekliler ikramiye değil, insan onuruna yakışır şekilde yaşayacakları bir maaş istemektedir. Bunun için yapılması gereken bellidir. Yeniden katsayı sistemine dönülerek aylık bağlama oranlarının arttırılması ve mevcut emekli aylıklarına İntibak yapılması gerekmektedir. Şeklinde konuştu.

Türk bayraklarıyla marşlara coşkulu bir şekilde katılan üyeler hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19