Tarih: 25.07.2013 05:26

AB Bakanı Bağıştan ``Mardin Valiliği``ne Tebrik

Facebook Twitter Linked-in

Ulusal Ajans’ın Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Grundvig Programı kapsamında 2013 başvuru döneminde Mardin Valiliği Proje Koordinasyon Birimi’nin yapmış olduğu başvurunun kabul edilerek hibe almaya hak kazanmasından dolayı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Mardin Valiliği’ne tebrik mesajı gönderdi.

Artık Mardin Valiliği ‘nin de Türkiye’nin AB müzakere heyetinin bir üyesi olduğunu belirten Bakan 2004 yılından bu yana Ulusal Ajans programlarından faydalanarak Avrupa’ya gidenlerin sayısının 300.000’e ulaştığını, sadece geçtiğimiz yıl 60 bin vatandaşı yurt dışına gönderdiğini şimdi ise bu rakamın 70 bine çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Kurumsal alanda Türkiye’nin Avrupa’daki gönüllü elçileri olmaya aday olan Mardin Valiliği ülkemizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi ve en önemlisi de Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yapacağı katkıları en iyi şekilde anlatacak ve tanıtacaktır. Avrupa’daki muadillerle bir araya gelecek, işbirliği halinde sektörde önemli yeniliklere imza atacaktır. Kurulacak yeni işbirliği ağları ve dostluklar sayesinde kurum olarak bulunduğu yerdeki ‘ en iyi ‘ olma hedefine ulaşacaktır.

Ulusal Ajans AB reform sürecinin ve genel olarak AB sürecinin milletimize yansıdığını, milletimizle doğrudan temas ettiği noktada bulunuyor. Bugün Anadolu’nun dört bir yanında Ulusal Ajans aracılığıyla hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkemizin AB standartlarını yakalama süreci hızlanıyor, diğer taraftan toplumun her kesiminden insana Avrupa ülkelerinin yolu açılıyor.

Bu programlar sayesinde Avrupa Birliği süreci artık kapalı kapılar ardında siyasetçiler ve bürokratlar tarafından yapılan toplantılar olmaktan öteye geçmiş, yediden yetmişe bütün vatandaşlar sürecin aktörü haline gelmiştir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —