AB BAŞKANI FARUK KAYMAKÇI MARDİN ARTUKLU ÜNİVESİTESİNDE GENÇLERLE BULUŞTU

Mardin Artuklu Üniversitesinde AB Başkanı Faruk Kaymakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı Üniversite öğrencilerine yönelik ‘AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar’ konulu söyleşi düzenlendi.

Mardin 22.11.2022 10:21:00 0
AB BAŞKANI FARUK KAYMAKÇI MARDİN ARTUKLU ÜNİVESİTESİNDE GENÇLERLE BULUŞTU

Mardin Artuklu Üniversitesinde AB Başkanı   Faruk Kaymakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı  Üniversite öğrencilerine yönelik ‘AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar’ konulu söyleşi düzenlendi.

 

İl İl AB Buluşmaları' kapsamında Mardin'de bulunan ve Artuklu Üniversitesini  ziyaret eden Büyükelçi/Dışişleri Bakan Yardımcısı/AB Başkanı  Faruk Kaymakçı Rektörlük binası  Vali Koçaklar salonunda öğrencilerle buluştu.

Kaymakçı,Artuklu Üniversitesi  öğrencileri ile AB Süreci  ve Gençler İçin Fırsatlar adlı interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Söyleşi öğrencilerin AB Süreci ile ilgili düşüncelerinin alındığı 10 soruluk bir anketle başladı. Söyleşi, anket sorularına verilen cevaplar doğrultusunda interaktif olarak gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği üyelik sürecinin bir kara sevda olmadığını, bir çıkar ve egemenlik meselesi olduğunu anlatan Kaymakçı, gençlerin gelecekleri için bu sürece sahip çıkmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Avrupa İçin En Değerli Üyelik Türkiye’nin Üyeliği Olacaktır

Gerçekleştiği zaman Avrupa için Türkiye’nin üyeliğinden daha değerli bir üyelik olmayacağını söyleyen Kaymakçı, üyelik sürecinin gecikmesinin önemli sebeplerinden birinin ülkemizde dönem dönem yaşanan anti demokratik darbeler ve darbe girişimlerinin olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin hızlı bir şekilde eksiklerini tamamladığını ve süreci çok verimli bir şekilde yürüttüğünü sözlerine ekleyen Kaymakçı, Türkiye Avrupa’nın karar alma mekanizmalarında olmalıdır dedi.

Söyleşi soru cevap bölümü ile devam etti.

 

AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar söyleşisiyle Artuklu Üniversitesi öğrencileri ile  buluşan Büyükelçi/Dışişleri Bakan Yardımcısı/AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Rektör  İbrahim Özcoşar ve öğrencilerin keyifli buluşması program sonunda da devam etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00