AB TÜRKİYE DELEGESYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ LANDRUT, GENÇ İSTİHDAMININ TEŞVİKİ PROJESİ İÇİN MARDİN'DE

TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Projesi' için Mardin'de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Proje kapsamında Mardin'de temaslarda bulundu.

Mardin 17.04.2021 00:40:00 0
AB TÜRKİYE DELEGESYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ LANDRUT,  GENÇ İSTİHDAMININ TEŞVİKİ PROJESİ İÇİN MARDİN

TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Projesi' için Mardin'de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi  Nikolaus Meyer-Landrut   Proje kapsamında Mardin'de temaslarda bulundu.

 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) projeleri kapsamında Temmuz 2020 de başlayan ve Haziran 2023 yılında sona erecek olan 'TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Projesi' için Mardin'de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi  Nikolaus Meyer-Landrut ve eşi Brigette Landrut, Proje kapsamında Mardin Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde açılan doğalgaz tesisatçısı kursunda Mardin İl Milli Eğitim Müdürü  Memet POLAT ve DİKA Genel Sekreteri Ahmet ALANLI'nın katılımıyla incelemelerde bulundu.

 

Daha sonra  değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı için DİKA'da gerçekleşen toplantıya katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Nikolaus Meyer-Landrut ,eşi Brigette Landrut, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Memet POLAT ve DİKA Genel Sekreteri Sayın Ahmet ALANLI,  'TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Projesinde' yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle hazırlanan, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yararlanıcısı DİKA olan "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi" Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedeflemektedir. Üç yıl sürecek olan proje TRC3 Bölgesi'ndeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, İşverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsamaktadır. Ayrıca projede eğitime katılacakların en az %25'inin genç kadınlardan oluşması yönünde bir kota belirlendi.

 

Proje kapsamında mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla gençlere yönelik dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin bir kısmında, özellikle mesleki eğitimlerde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen eğitim modülleri kullanılacak ve eğitimler, il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezleri iş birliğinde verilecektir. Bu bağlamda, proje, halk eğitim merkezleriyle iş birliği içerisinde verilecek eğitimler sonunda dağıtılacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek.

 

Proje; mesleki eğitimlerin ve kariyer rehberliği hizmetlerinin sunulması için DİKA ile MEB ve İŞKUR'un yanı sıra illerdeki dört üniversite arasında iş birliği protokollerinin hazırlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecektir. Böylece, proje uygulama süresi boyunca gerçekleştirilecek çalışmaların sürdürülebilirliğine destek olunacak ve sürdürülebilirlik temin edilecek, söz konusu eğitim programlarının gelecekte aynı şekilde devam etmesi sağlanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71