ABD`DEN ``CUMHURİYET GAZETESİ``AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye`de muhalif basın kuruluşlarına yönelik operasyonlar karşısında `derin bir kaygı` duyduklarını açıkladı.

Gündem 1.11.2016 12:10:26 0
ABD`DEN ``CUMHURİYET GAZETESİ``AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de muhalif basın kuruluşlarına yönelik operasyonlar karşısında 'derin bir kaygı' duyduklarını açıkladı.

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, FETÖ ve PKK adına suç işlendiği gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen operasyonla ilgili olaral yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

''ABD, bugün erken saatte [31 Ekim Pazartesi] Türkiye’nin en saygı duyulan gazetelerinden biri Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gözaltına alınması ve hafta sonunda bir çok haber kuruluşunun kapatılması, bir dizi gazeteci ve köşe yazarının gözaltına alınmasına devam edilmesi de dahil olmak üzere, Türkiye’deki muhalif medya organlarına yönelik baskıların arttığı görüntüsünden derin endişe duymaktadır. ABD elbette, 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının adalete teslim edilmesi çabalarında Türk hükümetini desteklemektedir.

 

ostumuz ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin, PKK’ya karşı mücadele de dahil olmak üzere terörün her türlüsüne karşı savaşında yanındayız. Ancak, Türkiye’nin müttefiki ve dostu olarak, Türk hükümetini, hukuk kuralları ve temel özgürlüklerin korunmasını güvence altına almaya davet ediyoruz.

 

Demokrasiler, özellikle de zor zamanlarda, farklı görüşlerin ifadesine izin verilmesiyle daha da güçlenir. Konuşma, fikir ve basını baskı altına almak, terörizme karşı savaşta yardımcı olmadığı gibi, sadece demokrasinin güçlü kalmasını sağlamada yardımcı olan temel özgürlükleri ihlal eder.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69