ABD`DEN KIRIM`A DESTEK AÇIKLAMASI

A.B.D. Dışişleri Bakanlığı, Sözcü Vekili Marie Harf Rusya tarafından Kırım Tatarı Medya Kuruluşlarının Durdurulmasına yönelik uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.

Dünya 3.04.2015 18:27:59 0
ABD`DEN KIRIM`A DESTEK AÇIKLAMASI

A.B.D. Dışişleri Bakanlığı, Sözcü Vekili Marie Harf  Rusya tarafından Kırım Tatarı Medya Kuruluşlarının Durdurulmasına yönelik uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.

''Dün, aralarında ''Kırım’daki ''atar nüfusuna hizmet veren son bağımsız televizyon kanalı olan ''ATR TV, ''QHA haber kuruluşu, #''Avdet gazetesi'', Meydan FM adlı radyo kanalı ve daha nicelerinin olduğu birçok büyük Tatar medya kuruluşunun yayınlarının #Rus işgal yönetimi tarafından durdurulmasını şiddetle kınıyoruz. Yayını durdurma eylemi, Kırım’da ifade özgürlüğünü kısıtlayan eylemler silsilesinin en güncel halkasıdır. Yıl boyunca süregelmiş olan, Kırım Tatarlarını ve #Rusya’nın işgaline karşı çıkan diğer grupları susturma mücadelesinin ardından gelmiştir. Tatarlar, ayrımcılığa uğramış ve evlere, siyasi kuruluşlara ve ibadet yerilerine baskınlar da dahil olmak üzere ayrımcılık, gözdağı ve eziyete maruz bırakılmıştır. 

Kırım’da bulunan kişiler daha iyisini hak ediyor. Birleşik Devletler, Rusya’nın Kırım’da bulunanların insan haklarına saygı göstermemesi ve medyanın özgürlüğünü gözetmemesini kınamakta ve kapatılan tüm basın kuruluşlarının derhal yeniden faaliyete geçirilmesi çağrısında bulunmaktadır. Kırım Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürmektedir, Birleşik Devletler ise Ukrayna’nın özerkliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam etmektedir.''Denildi

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00