ABD VİZESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

ABD Ankara Büyük elçiliğinden yapılan yazılı açıklamada:``Türkiye?deki ABD misyonu göçmen olmayan vize işlemlerini sınırlı ölçüde olmak üzere yeniden başlatmıştır.``Denildi.

Gündem 7.11.2017 12:53:45 0
ABD VİZESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

ABD Ankara Büyük elçiliğinden yapılan yazılı açıklamada:''Türkiye’deki ABD misyonu göçmen olmayan vize işlemlerini sınırlı ölçüde olmak üzere yeniden başlatmıştır.''Denildi. 

 

Türkiye’deki ABD misyonu göçmen olmayan vize işlemlerini sınırlı ölçüde olmak üzere yeniden başlatmıştır.  

 

Geçerli vizeleri olan Türk vatandaşları, ABD’ye seyahat etmeye devam edebilirler. Ayrıca Türk vatandaşları, göçmen olmayan vize başvurularını, o ülkenin vatandaşı olup olmamasına bakılmaksızın, Türkiye dışında bir ülkede de yapabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken husus; Türkiye dışında bir ülkede vize başvurusunda bulunanların, vize hizmetleri için daha önce Türkiye’de bir ücret ödemiş olmalarına rağman, yeniden vize başvurusunda bulundukları ülkede de vize başvuru ücreti ödemeleri gerekecektir.

 

 A.B.D. Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümleri’nde göçmen olmayan vize görüşmeleri sadece randevu ile gerçekleşmektedir. Bütün başvuru sahipleri www.usvisa-info.comadresindeki talimatları takip ederek randevu alabilirler.

 

***Önemli Not: Başvuru sahiplerinin vizeleri onaylanmadan seyahat ayarlamalarını yapmamalarını tavsiye ediyoruz.***''Denildi.

 

ABD  Büyükelçiliği tarafından Sınırlı Vize Hizmetlerinin Yeniden Hizmete Açılmasına İlişkin Sıkça Sorulan Sorular:

 

Soru: Göçmen olmayan vize (NIV) mülakatları Türkiye’de yeniden başladı mı?

Cevap: Vize işlemlerini sınırlı ölçüde yeniden hizmete açtık.  Bu yüzden daha az sayıda randevu verilecektir.

Soru: Benim, önümüzdeki bir tarih için daha önceden alınan bir NIV randevum mevcut. Yeniden bir randevu almama veya başka bir işlem yapmama gerek var mıdır?

Cevap: Eğer gelecek bir tarih için NIV randevusu aldınız ve size randevunuzun iptal edildiği bildirilmediyse, başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.  Randevunuzun olup olmadığını https://ais.usvisa-info.com adresindeki hesabınıza giriş yaparak görebilirsiniz.  Sizleri aldığınız mülakat tarihinde görmeyi bekliyoruz.

Soru: Benim NIV randevum iptal edilmişti.  Randevumu başka bir tarihe yeniden alabilir miyim?

Cevap: Evet, NIV randevunuz iptal edildiyse, yeni bir randevu almak için internet üzerinden randevu sistemine girerek, uygun olan herhangi bir günü seçebilirsiniz. Bunun için: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv linkine tıklayınız.

Soru: Benim önümüzdeki bir tarih için bir randevum var. Ancak, randevumu daha erken bir tarihe almak istiyorum. Bunu yapabilir miyim?

Cevap: Öncelikle, internet üzerinden randevu sistemine (https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv) girerek, takvimi kontrol ediniz ve randevu için uygun olan tarihlere göz atınız. Son kontrol ettiğiniz tarihten bu yana, daha erken bir tarih için uygun bir randevu tarihi açılmış olabilir.

Ancak, daha erken bir tarih mevcut değil ve sizin Amerika’ya yapacağınız seyahat acil ve ani olarak geliştiyse, acil randevu kategorisinde değerlendirilebilirsiniz.  Acil randevu talebi için, www.usvisa-info.com sayfasındaki profilinize giriş yapmanız gerekmektedir.  Profilinize giriş yaptıktan sonra, Başvuru Özet Sayfasındaki Ek İşlemler’e tıklayıp Acil Randevu Talep Et’i seçtikten sonra seyahatinizin neden acil olduğunu ve neden önceden öngörülemediğini kısa ve açık olarak izah ediniz.  Konsolosluk yetkilileri bunu değerlendirecek ve talebinizi kabul ederse size daha erken bir tarihe randevu  verecektir.  Talebinizin onaylanıp onaylanmadığını aynı web sayfasında görebilirsiniz.

Soru: Ben NIV randevumu, Türkiye dışındaki ABD Büyükelçiliği veya Konsolosoluğu’ndan aldım. Şimdi ne yapmalıyım? Bu randevuyu iptal edersem, ödenen ücreti geri alabilir miyim

Cevap: Eğer Türkiye dışındaki bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’nda NIV randevusu aldıysanız, bu randevuyu muhafaza edebilir veya Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nden veya İstanbul’daki ABD Başkonsolsosluğu’ndan yeni bir randevu tarihi alabilirsiniz.  Ancak, yeni bir randevu almayı tercih ederseniz, Türkiye’de de bir vize başvuru ücreti ödemeniz gerekecektir; çünkü ücretler ülkelerarası transfere tabi değildir veya iade edilemez.

Soru: Acil randevu talebim kabul edilmezse ne yapabilirim?

Cevap: Türkiye dışındaki bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’ndan orada yaşamasanız dahi göçmenolmayan vize başvurusu yapabilirsiniz.  Ancak, Türkiye de başvuru ücretini ödemiş olsanız bile başka bir ülkeden başvuru yaparsanız o ülkedeki başvuru ücretini yeniden ödemeniz gerekecektir. Ücretlerin iadesi yoktur. Öncelikle başvuru yapmak istediğiniz ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile temasa geçerek başvuruları kabul ettiklerinden emin olmanızı öneririz.

Soru: Benim halihazırda bir göçmen olmayan vizem mevcut; bu vizeyi kullanabilir miyim?

Cevap: Evet, geçerli vizesi olan herkes ABD’ye seyahat etmeye devam edebilir.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00