ABD’NİN ÖDÜLLÜ KOROSUNDAN İSTANBUL’U DİNLİYORUM
“İstanbul’u Dinliyorum”; Özkan Manav’ın bestesiyle Andrea Bocelli, Sarah Brightman ve Michael Bublé gibi ünlü isimlerle sahne alan Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu tarafından dünyada ilk kez seslendirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Koro Müziği Sempozyumunda (WSCM), Orhan Veli Kanık’ın çok bilinen ve sevilen şiirlerinden “İstanbul’u Dinliyorum”; Özkan Manav’ın bestesiyle Andrea Bocelli, Sarah Brightman ve Michael Bublé gibi ünlü isimlerle sahne alan Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu tarafından dünyada ilk kez seslendirildi.
Uluslararası Koro Müziği Federasyonu (IFCM) tarafından 3 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük koro etkinliği olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), 25 Nisan’dan bu yana başta Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere Beyoğlu’nun tarihi mekanlarında tüm coşkusuyla sürerken, ilkleri de müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
Sempozyumun İstanbul’dan ilham alan “Değişen Ufuklar” temasına uygun olarak, ilk kez seslendirilmek üzere siparişi verilen 6 eser arasında yer alan, Özkan Manav’ın Orhan Veli Kanık’ın çok bilinen ve sevilen “İstanbul’u Dinliyorum” şiirinden bestelediği eser, şef Deanna Joseph yönetiminde Georgia Eyalet Üniversitesi Korosunun yorumuyla AKM Türk Telekom Opera Salonunda ilk kez dinleyicilerle buluştu. Eserde sesler sözcüklerle iç içe geçerek İstanbul’un ruhunu sahneye taşıdı. Türkiye’nin yanı sıra Venezuela, Singapur, ABD, Almanya ve Malezyalı bestecilerin sempozyum için besteledikleri eserler de dünya prömiyerlerini AKM’deki gala konserleriyle yapmaya devam ediyor.
30 Nisan’a kadar 11 ayrı mekânda 44 konser
5 kıtayı temsil eden 30 farklı ülkeden konuşmacıyı, 55 koro ve 2500 koristi İstanbul’da buluşturan sempozyum kapsamında etkinlikler Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere Akbank Sanat, Grand Pera Emek Sahnesi, Borusan Müzik Evi, İstanbul Atlas 1948 Sineması, St. Antuan Kilisesi, Santa Maria Draperis Kilisesi, Garibaldi Sahnesi ve Taksim Camii Kültür Merkezi gibi Beyoğlu’nun tarihi mekânlarında sürüyor. Öğrenciler tüm sempozyum boyunca %50 indirimden yararlanabiliyor.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
2
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
3
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
4
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
5
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
6
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
7
REKTÖR ÖZCOŞARDAN KALİTE GELİŞTİRİCİ AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR TOPLANTISI
-
8
GEMLİK BELDİYESİ'NDEN İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
-
9
DEM Partili HUN, "Iğdır’da GES Projeleri Meraları Yok Ediyor''
-
10
Türkiye, 2026 Küresel Kadın Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
-
11
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
BIST 100
15755,07%-0,74
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,23% -0,05
-
GRAM ALTIN
6317,29% 1,14
-
Ç. ALTIN
10533,01% -0,77



