?ACIMIZ BÜYÜK AMA KORKMAYACAĞIZ?

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, ?Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır ama korkmayacak, laik, hukuk devleti için çalışmaya devam edeceğiz? diyerek, saldırıyı kınadı.

1.04.2015 17:15:02 0
?ACIMIZ BÜYÜK AMA KORKMAYACAĞIZ?

Mesleğinin ilk yıllarında Mersin’de staj yapan, babası ve amcası da Mersin Adliyesi’ne uzun yıllar hizmet veren şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı anan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, “Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır ama korkmayacak, laik, hukuk devleti için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek, saldırıyı kınadı.

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, mesleğinin ilk yıllarında staj yaptığı Mersin Adliyesi önünde anıldı. Adliye önünde bir basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, saldırıyı kınayarak, Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diledi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz'ın geçmiş yıllarda Mersin’de kadastro mahkemesinde yazı işleri müdürlüğü, amca Sefer Kiraz'ın da iş mahkemesinde memur olarak görev yaptığını anımsatan Antmen, “Çoğumuzun yakından tanıdığı bir hukukçuydu. Babası ve amcası yıllarca Mersin Adliyesi’ne emek veren arkadaşlarımız. Bu, acımızı kat be kat arttırıyor” dedi.

“LAİK, HUKUK DEVLETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Ülkemiz menfur bir terör saldırısı ile sarsıldı” diyen Alpay Antmen, “Türkiye’de önemli olan tek şey hukukun üstünlüğü ve demokrasidir. Biz yargı camiasını avukat, hakim ve savcı olarak bir bütün olarak görüyor ve laik, hukuk devleti için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle bu saldırı tüm camiaya ve demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Terörün ne dini, ne felsefesi, ne de etiği olur. Mersin Barosu olarak her türlü şiddeti ve terörü nefretle kınıyoruz. Nefret söylemlerinden her fırsatta kaçınıyoruz ancak terör saldırıları yürekleri kanatmaya devam ediyor.

“AVUKATLAR HEDEF GÖSTERİLMEMELİ”

Türkiye’nin üzerine oynanan oyunların bir simgesi olan bu alçakça ve planlı saldırıyı şiddetle kınarken, bu saldırı üzerinden savunma ve avukatlık mesleğine yönelik söylemleri de üzüntüyle karşılıyoruz. Polemik yaratmak istemiyoruz ama savunma ve adil yargılanma hakkını savunan avukatlar olarak, insanların adalete en hızlı ve en iyi şekilde ulaşması için mücadele ederken hedef gösterilmeye yönelik söylemlere maruz kalmak son derece acı verici. Umarız bu saldırı son olur, tüm yargı camiasının başı sağolsun” dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04