ADIYAMAN`DA BAYRAMLAŞMA SEVİNCİ

Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman?da Vali Abdullah Erin, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Mimar Sinan Kültür Parkında gerçekleştirildi.

Gündem 6.07.2016 17:39:47 0
ADIYAMAN`DA BAYRAMLAŞMA SEVİNCİ
Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman’da Vali Abdullah Erin, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Mimar Sinan Kültür Parkında gerçekleştirildi.
 
Gerçekleştirilen bayramlaşmaya halkın her kesiminden yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar ve kamu görevlileri ile yapılan bayramlaşma sonrası kamu kurumları ziyaret edildi.
 
 Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Mimar Sinan Kültür Parkındaki bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Bizleri birlik, beraberlik ve huzur içerisinde Ramazan Bayramına kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Cenabı Allah Ramazan ayında edindiğimiz iyi huyları bundan sonrada devam ettirmemizi nasip etsin. Adıyaman bir huzur şehridir. Bugün burada her siyasi partiden, her düşünceden ve her kesimden insanlarımız var. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe inşallah bu sevincimiz bayram sonrasında da devam eder. Bütün Adıyamanlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum”dedi.
 
Bütün Adıyamanlıların Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, “Ramazan Bayramının Orta doğuda zulüm altında yaşayan Müslümanların ve tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diledi.
 
 Milletvekili Salih Fırat ise, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu dile getirerek, “Bu bayramda İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı dinmedi. Bu bayram vesilesiyle ülkemizde ve bölgemizde huzur ve kardeşliğin hakim olmasını diliyorum.
 
Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, Adıyaman’ın huzur ve kardeşlik kenti olduğunu belirterek, “Bugün burada Adıyaman’da her kesimin katılımıyla bir bayram yaşıyoruz. Bu vesile ile bütün Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.
 
Milletvekili Adnan Boynukara ise, Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunarak, “Allah sağlık ve sıhhat içerisinde bizleri nice bayramlara kavuştursun. Bu bayramın ülkemize ve  insanlık alemine barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm Adıyamanlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum.  
 
Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğu ile birlikte bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Bu güzel bayrama bizleri kavuşturdukları için rabbimize hamd ediyoruz. Bayramlar, birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmadır. Bayramlar birbirimizi kucaklaşmamıza vesile olan anlardır. Bayramları fırsat bilerek birbirimize daha çok sarılarak fitne ve fesada en iyi dersi vereceğimize inanıyorum. Her geçen gün saldırıların arttığını görüyoruz. Daha bir önceki akşam bayram öncesi Medine-i Münevvere-de İslama ve insanlığa bir saldırı düzenlendi.  Bunları lanetliyoruz. İşte bundan dolayı hepimizin birbirimize daha sıkı sarılması ve kucaklaşması lazım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyadaki mazlumların ve mağdurların umududur. Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü olmalı ki, dünyadaki mazlum ve mağdurlar geleceğe daha güvenli bakabilmeli. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum”dedi.
 
Bayram tebriklerini kabul ederek halkla bayramlaşan Vali Abdullah Erin ise, Ramazan Bayramı’nın Adıyaman’a, ülkemize ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak  “Bizleri bir bayrama daha kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Bu vesile ile Gerger’den Gölbaşı’ya, Samsat’tan Çelikhan’a ve il merkezinde yaşayan bütün hemşerilerimin bayramını tebrik ediyorum. Zor günlerden geçiyoruz. Kötü ve zor günler sürekli olmayacaktır. Bu gece ve gündüz de olduğu gibi sürekli bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Şer güçleri bin yıldır Anadolu topraklarına ve kardeşlerimize saldırıyorlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, sadece Müslümanların değil, yeryüzündeki bütün mazlumların, bütün mağdurların, ezilenlerin, evsizlerin, barksızların, yetimlerin, öksüzlerin gözünü çevirip baktığı ve tek huzur aradığı ülkedir. Birlik ve beraberlik içinde bütün bunların üstesinde geleceğiz. Yeryüzünde insanlığa, barışı adaleti, hakkaniyeti getiren bu millet tekrar ayağa kalkacak ve mazlum ve mağdurlara tekrar nefes aldıracaktır İnşallah. Bunu da Çanakkale deki ruh gibi omuz omuza vererek hep birlikte gerçekleştireceğiz. Fitneye, fesada ve terör güçlerinin taşeronlarına fırsat vermeyeceğiz. Bunların amacı bu birlikteliğe zarar vermek, bu birlikteliği dağıtmak ve bütün dünyadaki mazlumları toparlayacak, Anadolu’yu bu tür şeylerle uğraştırarak, o kuracağı esas idareden uzaklaştırmaktır. Biz gelirsek onlar gidecek. Biz güçlü olursak onlar kaybedecek. Onlar bunları çok iyi biliyor. Bu vesile kutsal vatan toprakları uğruna şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyor, mübarek Ramazan Bayramının ilimize ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”dedi.
 
 Mimar Sinan Kültür Parkında kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Erin, beraberinde Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığına geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Ardından Açık Cezaevine geçerek mahkûmlarla bayramlaştı. Mahkûmların Bayramını tebrik eden Vali Abdullah Erin, “Bu Bayramın sizlere, ailelerinize ve çocuklarınıza hayırlar getirmesini diliyorum. Zaman çabuk geçiyor. Önemli olan sizlerin burada alacağınız derslerin ibretidir. İnşallah bundan sonraki bayramları evinizde çoluk ve çocuğunuzla birlikte mutlu bir şekilde geçirirsiniz.
 
Açık Cezaevinde mahkûmlarla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Erin ve beraberindekiler Polisevine geçerek, Emniyet Personeli ile bayramlaştı.
 
Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine geçerek, burada kalan çocuklarla bayramlaşan Vali Abdullah Erin, çocukların bayramını tebrik ederek,  yakın ilgi gösterdi.
 
Vali Abdullah Erin, Ramazan Bayramında Çadırkentte kalan Suriyelileri de unutmadı. İl Merkezindeki bayramlaşma programının ardından Çadırkırkente giderek burada kalan Suriyelilerle bayramlaşan Vali Abdullah Erin, “4 yıldır sizlere ensar olduk. Kendi vatanında ve topraklarında uzak bir bayram geçirmenin ne kadar acı bir şey olduğunu en iyi hisseden ve yaşayanlar sizlersiniz. Bu mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle temennimiz ülkenizdeki savaşın bir an önce bitirilerek sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ülkenize dönmenizdir. Bu vesileyle hepinizin Bayramını tebrik ediyorum”dedi.  
  
Çadırkentte kalan Suriyeliler ise, gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı Vali Abdullah Erin’in şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Hükümetine teşekkür etti.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ADIYAMAN

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00