ADIYAMAN`DA ZEYNEL ABİDİN HAZRETLERİ TÜRBESİNİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

Kırsal alanda bulunan ve vatandaşların kutsal olarak bildiği manevi önderlerden Zeynel Abidin Hazretleri türbesinin çevre düzenleme çalışması Adıyaman Valiliği tarafından bitirilerek hizmete sunuldu.

Mardin 8.06.2017 15:21:18 0
ADIYAMAN`DA  ZEYNEL ABİDİN HAZRETLERİ TÜRBESİNİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Avukat Sami Işık’la birlikte İller Bankası tarafından tahsis edilen ödenekle Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilerek a’dan z’ye her tarafı bakım ve onarımdan geçirilerek çevre düzenlemesi yapılan Zeynel Abidin Türbesinde incelemelerde bulundu.
 
 
  Türbenin bulunduğu alana modern bir kurban kesim yeri, lavabolar ve çeşmeler yapılırken, türbe alanı kilitli parke taşıyla döşenip, çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. Ziyaretçiler için kamelyalar yerleştirilirken, Türbe'nin çevresi de adeta park alanı haline getirildi.
 
 
İki ay önce çalışmalara başladıklarını ve Ramazan ayı ile birlikte Zeynel Abidin Hazretleri Türbesinin çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların ziyaretine daha bakımlı bir şekilde açıldığını kaydeden Vali Abdullah Erin, “Yapılan çalışmalarla türbenin etrafı kilitli parke taşıyla güzelleştirilirken, alana kurban kesim yerleri, lavabolar ve çeşmeler yapıldı. Ayrıca türbenin bulunduğu alan ve çevresine kamelyalar ve banklar monte edilerek, ziyaretçilerin burada daha güzel ve daha rahat vakit geçirmeleri sağlanmış olacak. Son yapılan çalışmalarla vatandaşlarımız buraya geldiklerinde türbe ziyaretlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaktır”dedi.
 
 
Vali Abdullah Erin, daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’la birlikte Zeynel Abidin Türbesini gezerek yapılan çalışmaların son halini yerinde inceledi. 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ADIYAMAN

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00