ADANA`DA ET FİYATLARINDA DA İNDİRİM`E GİDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak?ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı?na tam destek veren Adana Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası vatandaşın ucuz et yiyebilmesi için geçen hafta Tavuk etinde sağlanan yüzde 40 indir

Gündem 22.10.2018 13:49:23 0
ADANA`DA ET FİYATLARINDA DA İNDİRİM`E GİDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na  tam destek veren Adana Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası vatandaşın ucuz et yiyebilmesi için geçen hafta Tavuk etinde sağlanan yüzde 40 indirim'den sonra bu hafta da Et Fiyatlarında indirime gitti.

 

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na  tam destek verdiklerini belirterek "Tavuklarda yaşanan indirimden sonra kasaplarımız da indirim yapmak istediklerini bize iletti. Biz de esnafımızın bu isteğine yönetim kurulu olarak olumlu baktık. Hem devletimizin yanında olmak hem de vatandaşlarımızın ucuz ve sağlıklı et yiyebilmesi için böyle bir indirime gittik. Daha önce kemiksiz et 55 lira, kemikli et 45 liraydı. Et fiyatlarında esnafımızın talebi üzerine indirime giderek  etin fiyatı nı kemikli  35 lira, kemiksiz  45 lira olarak indirime gittik " dedi.

 

Market zincirlerinde  et fiyatlarının indirim yapılmıi gibi vatandaşa lanse edilmesine rağmen yüksek olduğunu belirten Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan  Yağmur, "Marketler koyun ve büyükbaş olmadığı bahaneleriyle  yüksek fiyatlarla  et satıyor. Eğer Tarım ve Orman Bakanlığı bize denetleme yetki verirse bunun önüne geçer, et ihraç eder hale geliriz. Sadece Adana’da bin 200’e yakın han var ve bu hanlarda yaklaşık 700-800 bin adet koyun olduğunu düşünüyoruz. Yani ithal ete gerek yok. İthal edilen etler Adana’ya gelse dahi ben kasabıma sattırmam" diyen Başkan Saruhan Adana'da vatandaşa kaliteli ve ucuz et yedi,rmek için çabalarının süreceğini belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19