ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI YAĞMUR`DAN ÖNEMLİ UYARI

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kurban bayramı öncesinde kurban kesecek Adanalı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Gündem 24.08.2016 15:03:18 0
ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI YAĞMUR`DAN   ÖNEMLİ UYARI

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kurban bayramı öncesinde kurban kesecek Adanalı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.


Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Kurbanlık seçilirken hayvanın sağlıklı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yerden kalkmayan, ağız veya burnunda akıntı olan hayvanların tercih edilmesin. Kurbanlık alınırken hayvanın evraklarının tam olmasına dikkat edilmeli. Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekiyor. Kurbanlık seçilirken, kör, topal, tüyleri mat kurbanlıklar alınmamalı. Tüyleri parlak kurbanlıklar tercih edilmeli. Vücudunun herhangi bir yerinde bir sakatlık bulunmaması gerekmektedir. Dinç olmalı

 

Türkiye’de yetişen hayvanların birçoğunun sağlıklı olduğunu belirterek, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin kurbanlık pazarlarında gereken denetimleri yapmışlardır. Ayrıca Vatandaşlarımızın kurbanlık kesen ehli ve uzman Kasapların kimliklerini istemeleri Belediyelerin Gösterdiği Yerlerde Kurbanlıklarını kestirmeleri hijyenik ortamda çocukların görmeyeceği ortamda kurbanlıklarını kesebilirler. Ayrıca kasap olmayan ve her kurban bu günü bekleyen kasap harici kıyma makinesi kullananlarında polis ve zabıta eşliğinde kurban bayramı bitene kadar et çekme makinelerine da el konulacaktır. Kasap olmayanların bu gibi et çekimi yapmamaları konusunda uyarıyoruz.”Açıklamasında bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04