ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI YAĞMUR;``VATANDAŞI ZEHİRLETMEM``

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, Ramazan ayı nedeniyle artan et talebi nedeniyle denetimleri yoğunlaştırdıklarını belirterek, satışı yasak olan horoz etinin, kokmuş vaziyette araçlarda sevk edildiğini bel

10.05.2019 21:49:00 0
ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI YAĞMUR;``VATANDAŞI ZEHİRLETMEM``

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, Ramazan ayı nedeniyle artan et talebi nedeniyle denetimleri yoğunlaştırdıklarını belirterek, satışı yasak olan horoz etinin, kokmuş vaziyette araçlarda sevk edildiğini belirterek,sağlık için büyük risk taşıyan bu tür gayri sıhhi işletmelerin mutlaka kapatılması gerektiğini belirtti.

 

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler  Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, Kasaplar Odası olarak kendi imkanları ile Denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek,Suriye uyruklu Kasapların  Kesimi ve Satışı yasak olan horoz etinin, kokmuş vaziyette araçta iş yerlerine sevk işlemi yapılırken oda başkanlığımız olarak tespit ettik halkımızı zehirletmeye izin vermem.Suriyeliler  burada ticaret yapıyorsa buranın kanunlarına göre hareket etmek zorunda .Gerekli denetimleri yapmayan ve görevlerini ihmal eden Adana Tarim il müdürü Seyhan ilçe müdürü derhal görevden alinması gerektiğini belirten Başkan Yağmur,Vatandaşımızın sağlığı bizim için önemlidir, halkı zehirletmeyiz. Ayrıca bu denetimlerde İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü’nün bize denetim ekibi vermemesini de kınıyorum. Bu denetimleri biz halkımız için yapıyoruz” şeklinde konuştu. Yağmur,Adana Valisi  Mahmut Demirtaş ve Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a da   sağladıkları  destekten dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

 

VATANDAŞI ZEHİRLETMEM

 

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Artuklu Haber'e yaptığı  açıklamada, oda ekiplerinin, Meydan Caddesi'nde Suriye uyruklu Muhammed M'nin kullandığı hafif ticari araçta bozulmuş horoz eti ele geçirdiğini belirtti.

Bozulmuş 450 kilogram etin olay yerine gelen zabıta ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiğini dile getiren Başkan  Yağmur, "Denetim esnasında mezbahanesi ve kesim yeri belli olmayan, faturada sadece 'tavuk eti' olarak belirtilen bozulmuş ürün ele geçirilmiştir. Adana'da horoz kesim mezbahanesi bulunmamaktadır. Oda olarak bunlara asla göz açtırmayacağız." dedi

Vatandaşın sağlığına önem verdiklerini belirten Başkan Yağmur bedeli ne olursa olsun,mutlaka denetimlere devam edeceklerini belirterek,Vatandaşı Zehirletmem''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19