ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANINDAN, BELEDİYE BAŞKANLARINA SERT TEPKİ

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar`a artık inanmadıklarını söyleyerek, "Verdikleri sözler havada kaldı. İkisine de itimadımız kalmadı" dedi.

17.03.2016 10:38:01 0
ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANINDAN, BELEDİYE BAŞKANLARINA SERT TEPKİ

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a artık inanmadıklarını söyleyerek, "Verdikleri sözler havada kaldı. İkisine de itimadımız kalmadı" dedi.

Adana'da kasap ve balıkçı esnafı, her seçim öncesinde kendilerini ziyaret eden belediye başkan adaylarının "Kasaplar ve Balıkçılar Pazarı daha çağdaş yerde hizmet verecek. Size yeni bir yer yapacağız" şeklinde söz vermesine rağmen başkanlık koltuğuna oturduktan sonra verdikleri sözü unuttuğunu iddia ettiler. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a artık inanmadıklarını söyleyerek, "Verdikleri sözler havada kaldı. İkisine de itimadımız kalmadı" dedi.


"DÜŞÜN YAKAMIZDAN" 
Seçildikten 2 gün sonra kendilerini ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün "Bu çarşı Adana'ya yakışmıyor. Biz size yeni bir yer yapacağız" dediğini hatırlatan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Sözleri karşısında mutlu olduk, 'Allah razı olsun' dedik. Ama gelen söz verdi, giden söz verdi. 20 yıldır oyalıyorlar. Artık hiçbirinin sözlerine inanmıyoruz. Hepsi boş laf. Artık seçilmişlerden bir şey istemiyoruz. Yakamızdan düşün yeter" diye konuştu.
BELEDİYECEİLİK BÖYLE OLMAZ!
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan karalar'ın "Biz yapacağız ama fazla bütçemiz yok. Esnafınız bize para versin" dediğini belirten Başkan Yağmur, "Ben de, 'Esnaf para vermeye hazır. Yeter ki siz bir adım gelin. Kepçeyi vurduktan sonra esnafa deyin ki '50 lira sen vereceksin 100 lira sen vereceksin. Parayı biz toplarız. Ama sözleri yerde kaldı. Bugüne kadar hiçbir icraat yapılmadı. 3-5 teneke çöp toplamayla, buz pisti yapmakla belediyecilik olmaz" şeklinde konuştu.

''KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ''
Artık bir çarşı istemediklerini dile getiren Başkan Saruhan Yağmur şöyle konuştu: "Ne Hüseyin Sözlü'nün, ne Zeydan Karalar'ın ne de diğer seçilmişlerin sözlerine itimadımız kaldı. Kendi işimizi kendimiz yapacağız. Balıkçılar Pazarı'nda restorasyona gideceğiz. Vatandaşlara daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmalarının yolunu açacağız. UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda balıkçılar pazarının önünü trafiğe kapatacağız. Böylece vatandaşlar rahat alışveriş yapacak" .Dedi.

Aslen Mardin'İn Savur ilçesinden    Olan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur,Çok sevdiği Babasının ölümünden sonra Mahkeme kararı ile Babasının adını almış ve Babasının ismini kullanmıştı.

Baba Saruhan Yağmur, 65 yaşında 2004 yılında Adana Kasaplar odası  başkanıyken hayatını kaybetmiş ve  Oğlu Murat Yağmur oda başkanlığı seçimlerine katılarak babasının yerine Kasaplar Odası Başkanı olmuştu.

Bir süre sonra Yağmur, babasının ismini almak için harekete geçerek, 25 Aralık 2012 günü 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş Hakim de ilk duruşmada Murat Yağmur'a babasının ismi olan Saruhan Yağmur isminin verilmesinde bir sakınca olmadığına karar vermişti.
 
 
 

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88