ADANADA ?UÇURTMAMIN GÖZÜNDEN MARDİN? SERGİSİ

Yaptığı ilginç uçurtmalarla birçok uluslar arası birincilikleri bulunan Martı Uçurtma Kulübü üyesi; Zahit MUNGAN, ?Çocukluğumdan beri Mardin Kalesi`ne çıkma hayali yaşadığını belirterek, kaleye çıkamadığı için bu hayalini gökyüzünde uçurtmaya bağladığı ka

Mardin 20.11.2015 22:18:51 0
ADANADA ?UÇURTMAMIN GÖZÜNDEN MARDİN? SERGİSİ

Yaptığı ilginç uçurtmalarla birçok uluslar arası birincilikleri bulunan Martı Uçurtma Kulübü üyesi; Zahit MUNGAN, “Çocukluğumdan beri Mardin Kalesi'ne çıkma hayali yaşadığını belirterek, kaleye çıkamadığı için bu hayalini gökyüzünde uçurtmaya bağladığı kamera sistemi gerçekleştirdiğini” söyledi.

    Bunun üzerine hobisi olan uçurtmalarını 2009’da Uçurtma Koleksiyonum 1. Sergisi (Mardin Müzesi),2010’da Uçurtma Koleksiyonum 2.Sergisi (Mardin Müzesi), 2010’da ise Mardin Tanıtım Fuarı Uçurtma 3. Sergisi (Mardin Sağlık Meslek Lisesi’nde) yoğun ilgi üzerine gerçekleştirmiştir.

     Hayalini kurduğu Mardin Kalesi ve Mardin havadan görünümlerini, Uçurtmanın gözünden büyük başarıyla tüm dünyaya gösteren Zahit MUNGAN Hava Fotoğraf sergilerini ise 1.sergi 1 Ekim 2013 Mardin Müzesi,2. sergi 06 Nisan 2014 Nisan Marev Vakfı Ataşehir’de gerçekleştirdi.3sergisine hazırlandığını belirten Zahit MUNGAN, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, Kasım Gülek Fotoğraf Sanat Galerisi Seyhan/Adana 28 Kasım 2015 18.30’da sergisinin açılışı yapılacağını, “Sanata duyarlı, Sanatla uğraşan tüm halkımızı beklediğini ve birlikte olmak istediğini” belirtti.

 

ZAHİT MUNGAN KİMDİR? KENDİ ANLATIMI İLE ZAHİT MUNGAN;

 

1991 Mardin’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi aynı kentte tamamladım. Uçurtmaya olan ilgim 6 yaşındayken başladı. Küçük uçurtma yaparak başladığım serüvenime, 14 yaşıma geldiğimde internet aracılığıyla, Martı Uçurtma Kulübü ile tanıştım ve bu sanal kulüp aracılığıyla ülkemizdeki uçurtma yapımı ile yakından ilgilenen insanları tanıdım. Bu kulüp vasıtası ile birçok uçurtma modeli, uçurtma yapımı ve uçurtma projeleri hakkında bilgi sahibi oldum. Martı Uçurtma Kulübü kurucularından Ferruh ağabey bana paraşüt kumaşı, karbon çubuk ve birkaç örnek uçurtma göndermişti. Bu gelen malzemeler ile kuyruksuz uçabilen ilk delta uçurtmamı yaptım. Uçurtma Heyecanım biraz daha artmıştı, Bende daha büyük bir tutku ve heyecan uyandırdı. Çok kalabalık olmasa da 2006’da birkaç arkadaşım ve ailemden birkaç kişiyle Mardin’de ilk uçurtma etkinliğimi yaptım. Buradan aldığım ilham ile daha büyük ve gelişmiş uçurtmalar yaptım ve birçok uluslararası uçurtma festivaline öncülük ettim. Daha sonrasında uçurtma ile hava fotoğrafçılığı yapma fikri zihnimde canlandı.  İlk başlarda cep telefonumu bağlayarak çektiğim videolardan fotoğraf elde etmeye çalıştım. Sonrasında uçurtmaya bağladığım fotoğraf makinesi ile tarihi kenti tüm detaylarıyla görüntülemeyi başarabildim. Uçurtmaya bağladığım fotoğraf makinesinin zarar görmemesi için kendi yapmış olduğum sistem ve özel kabin ile uzaktan kumanda ile görüntüleri izleyerek oldukça kaliteli fotoğraflar çekmekteyim.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88