`AH MARDİN KONUŞABİLSE` RESİM SERGİSİ ANTALYA`DA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Mardinli Ressam Nasır Türk`ün Barışa adıyorum dediği ve Mardin temalı yağlı boya resimlerinden oluşan resim sergisi 16 Ocak 2017 ocak Pazartesi günü Antalya Arkeoloji Müzesinde düzenlenen açılış kokteyli ile Antalya`da yaşayan Mardinli sanatseverle

19.01.2017 12:05:20 0
`AH MARDİN KONUŞABİLSE` RESİM SERGİSİ ANTALYA`DA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Mardinli Ressam Nasır Türk'ün Barışa adıyorum dediği ve  Mardin temalı yağlı boya resimlerinden oluşan  resim sergisi 16  Ocak  2017  ocak Pazartesi  günü  Antalya Arkeoloji Müzesinde düzenlenen açılış kokteyli ile Antalya'da yaşayan Mardinli sanatseverlerin ve Mardin sevdalılarının ziyaretine açıldı.

 

Mardinli Ressam Nasır Türk,Mardin’in taş  evlerini, sokaklarını, havralarını, kiliselerini, kapılarını, eşeklerini atlarını, görkemli binalarını, dar sokaklarını merdivenlerini tuval'e taşıdığı, adeta ruh verdiği resimlerden oluşan Yağlı boya resim sergisi  Mardini  Anatalya'ya Antalyalılarla buluşturuyor.

 

Mardinli ressam Nasır Türk 'Ah Mardin konuşabilse' isimli resim sergisi ile Mardin'in tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Antalya  Konyaaltı Cad. No:88 adresinde bulunan Antalya Arkeolojii Müzesinde  açılan ve 26 Ocak tarihine kadar açık olacak  Mardin temalı yağlı boya resimlerinden oluşan  resim sergisine Antalyalı Sanatseverler ve Antalya'da Yaşayan Mardinlilierin yoğun ilgisine mazhar oluyor.Antalya'da yaşayan Mardinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Sergi ile İlgili olarak  “Kuyu taşlarına çarpan, Bakraçların çığlığına, reyhan kokusu karışacak, yankılanacak Mezopotamya ovasına. Ne soylu bir yalnızlıkla, kaç alim yetiştirdi. Kaç dinde ayin yaptı, dram tedirginliğinde. Taşların büyüsüne kapılmış, dünyaya sığmayan, bir miras bıraktı, sıradağlar doruğunda ve sonra tesbih tanelerinin mırıltısıyla tökezleyerek... Sihirli taşların üstüne boyamı döktüm” diyor ressam Nasır Türk...

 

 

'Ah Mardin Konuşabilse'Resim sergisinin açılışına katılan Akil Gençler Platformu Genel Başkan Yardımcısı-Alanya Mardinliler Derneği Başkanı Musa ÖĞÜTÇÜ Sergi ile ilgili olarak Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:''Diller ve Dinler Şehri,Hoşgörü diyarı,Kadim Kent Mardin'i çok mükemmel bir şekilde Tuvale yansıtan Nasır Türk Hocam'ı tebrik ediyor ve Mardin'in tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı bir Mardinli olarak   şükranlarımı  iletiyorum.Turizmin Başkenti Antalya'da açılan bu serginin Mardin'in tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

 

 


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64