Ahbap Derneği İlham Atölyesi Sergisi, 5 Temmuz’da Müze Gazhane’de!

Ahbap Derneği’nin hayata geçirdiği İlham Atölyesi projesi atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler, 5 Temmuz - 20 Temmuz tarihleri arasında Müze Gazhane’de açılışı yapılacak olan İlham Atölyesi Karma Sergisi’nde...

Kültür ve Sanat 4.07.2024 19:47:00 0
Ahbap Derneği İlham Atölyesi Sergisi, 5 Temmuz’da Müze Gazhane’de!

Ahbap Derneği’nin hayata geçirdiği İlham Atölyesi projesi, deprem bölgesinde yaşayan sınava hazırlık dönemindeki lise öğrencilerinin sınav stresi ve depremin travmatik etkilerinden sanatla uzaklaşabilmelerini sağlamak amacıyla Mayıs ayında başlatıldı. Projenin ilk etabı, Adıyaman Gölbaşı Fen Lisesi'nde başarıyla gerçekleştirildi.

Bu etapta, 70 öğrenci uzmanlar eşliğinde birer günlük seramik, resim ve fotoğraf atölyelerine katıldı. Atölyelerde, öğrenciler üç sanat dalının temel teorik bilgilerini öğrenip pratik uygulamalar yapma fırsatı buldular. Bu süreçte öğrenciler hem yeni hobiler edinerek hem de sınav stresinden ve depremin yarattığı travmatik etkilerden uzaklaşarak kendilerini ifade etme imkanı yakaladılar.

Öğrenciler Ürettikleri Eserlerle Yaşadıkları Deprem Bölgesine Destek Olacak!

Atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler, 5 Temmuz - 20 Temmuz tarihleri arasında Müze Gazhane’de açılışı yapılacak olan İlham Atölyesi Karma Sergisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Her eser, onu yaratan öğrenci tarafından isimlendirildi ve hikayelendirildi, böylece eserlerin ardındaki duygular ve yaşanmışlıklar sanatseverlerle paylaşılacak.

Serginin sonunda eserler satışa sunulacak ve elde edilen gelirler, deprem bölgesindeki okulların yapımına katkı sağlamak amacıyla kullanılacak. Böylece öğrenciler hem kendi sanat eserlerinin sergilenmesiyle moral bulacak hem de kendi yaşadıkları bölgeye katkı sağlamış olacaklar.

Ahbap Derneği olarak, İlham Atölyesi projesiyle deprem bölgesindeki gençlerin sanat aracılığıyla motivasyonlarını desteklemekten ve onların eğitimine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı projeye destek veren tüm sanatseverleri ve hayırseverleri sergimize davet ediyoruz.

 

Adres: Müze Gazhane [Hasanpaşa, Kurbağalıdere Cd. No:125, 34722 Kadıköy/İstanbul]

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


37.2° / 22.7°
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87