AHDER Ruslara kültür gezisi düzenlendi

Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) bünyesinde faaliyet gösteren Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri için Türk-Rus dostluğunun 100?üncü yılı nedeniyle Isparta?ya kültürel gezi düzenledi.

Türk Dünyasından Haberler 22.07.2020 10:17:11 0
AHDER Ruslara kültür gezisi düzenlendi

Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) bünyesinde faaliyet gösteren Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri için Türk-Rus dostluğunun 100’üncü yılı nedeniyle Isparta’ya kültürel gezi düzenledi.

 

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberi eşliğinde misafirleri Keçiborlu İlçesi Kuyucak Köyünde bulunan Lavanta Bahçeleri, Atabey Ertokuş Medresesi, İslamköy Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, Hızırbey Camii ve Dündarbey Medresesi, Eğirdir Kalesini gezen ekip, daha sonra Eğirdir Belediyesine ait elektrikli tekne turu ile Eğirdir Gölü’nde gezinti yaptı. Özellikle göldeki ışıklı su gösterilerinden çok etkilenen misafirler, Eğirdir'in elmadan yapılan meşhur ürünleri olan Şokelma ve elma reçelinin de tadına baktı. Gezi sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök tarafından misafirlere  Isparta ve Eğirdir’i tanıtan tanıtıcı yayınlar hediye edildi.

 

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, bölge hakkında bilgi verirken, "Yüksek misafirperver bir ilçedesiniz, bugün rastgele bir evin kapısını çalsanız sizi misafir eder ve ağırlarlar. Burayı ikinci eviniz gibi görebilirsiniz. İlçemiz Isparta'nın misafir odasıdır" dedi.

 

Eğirdir’e gelen heyetin içerisinde, Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Genel Başkanı Deniz Akgün, Türkiye'deki tüm Rus Derneklerinin Antalya'daki Rus Derneği'nin Başkanı Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Sayın Marina Sorokina, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) ve Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği(IRAK-İŞDER) Başkanı Sayın Hikmet Kenan Yozgatlı, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ceyran Sattarova , Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları ve İş İnsanları (KIRGIZKADINDER) Başkanı Sayın Periza Asanaalieva’da bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33