AHEF;'AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimliğinin tıbbın önemli bir disiplini olduğunu, bu gerçeği göz ardı eden bir Sağlık Bakanlığı’nın, 85 milyon vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimliğinin tıbbın önemli bir disiplini olduğunu, bu gerçeği göz ardı eden bir Sağlık Bakanlığı’nın, 85 milyon vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti sunması mümkün olmadığını vurguladı. Erdoğan, “aile hekimliği sisteminin karşı karşıya olduğu sorunlar çözülmeden, etkin ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti beklemek gerçekçi değildir” dedi.
AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimi sayısındaki yetersizlik giderilmeden, Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) fiziki koşulları düzeltilmeden, ebe ve hemşire eksiklikleri tamamlanmadan, tedavi edici sağlık politikaları yerine koruyucu hekimlik öncelemeden, aile hekimliği uygulamalarının düzenlenmesi için AHEF muhatap alınmadan sağlık sisteminde yaşanan sorunlar çözülemeyecektir.
Aile hekimlerinin iş yükünü artıracak ve gelir kaybına neden olacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz diyen AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, “Bizler yalnızca 30 bin aile hekimi değiliz, 85 milyon vatandaşı temsil ediyoruz. Sorunlarımız görmezden gelinerek yapılan her düzenleme, doğrudan toplumun sağlığına zarar verecektir. Cumartesi nöbetlerini tutmayacağız, “Giderlerse gitsinler" ifadesinin ardından 14 gün iş bıraktık ve halkın desteğini aldık, iki Sağlık Bakanı değişti ama biz aile hekimleri görevimizin başındayız. Bizi görmezden gelemezsiniz” dedi.
Aile hekimliği uygulamalarına dair yapılacak her türlü düzenlemede AHEF’in muhatap alınmasının şart olduğunu söyleyen Dr. Gökhan Erdoğan, aksi takdirde, sahadan aldıkları destekle gerekli reaksiyonları göstereceklerini söyledi. “Emekten gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmedik, yine çekinmeyeceğiz. Bugüne kadar kimsenin tehdidine boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Sağlık sistemimizi ve aile hekimliğini popülist yaklaşımlara kurban etmeyeceğiz.”
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
-
1
Ziynet Sali'den Dünyaya Barış Mesajı
-
2
HAFSANUR SANCAKTUTAN BOĞAZİÇİ MARKA ZİRVESİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU
-
3
Ömür Gedik ve Gülden Karaböcek Sahneyi Salladı
-
4
ANKARA İTFAİYESİ TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
-
5
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
6
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
7
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
8
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
9
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
10
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
11
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,23% 0,06
-
GRAM ALTIN
6475,21% 0,90
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00



