AHİNUR FİRMASINDAN DUYARLI DAVRANIŞ

Uyarı yazımın yayınlanmasından sonra telefon eden patronlar, teknik hatanın derhal düzeltileceğini belirttiler.

Türk Dünyasından Haberler 22.10.2021 08:54:00 0
AHİNUR FİRMASINDAN DUYARLI DAVRANIŞ

Uyarı yazımın yayınlanmasından sonra telefon eden patronlar, teknik hatanın derhal düzeltileceğini belirttiler.

Dün servise koyduğum ‘Zeytin zevkimiz kursağımızda kalıyor’ başlıklı uyarı haberimde, Ahinur firmasının ürettiği kırılmış zeytin çekirdeklerinin paramparça olduğunu ve ağzımızda dağılarak tehlikeli bir durum yarattığını belirtmiştim.

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

Haberin yayınlanmasından üç saat sonra çalan telefonumun ekranında bir Almanya numarası göründü. ‘Yine telefon teröristleri’ diye düşünerek açmak istememiştim. Ama sonra nedense yine de telefonu açtım.
Arayan, Ahinur firmasının patronu Ahmet Çetinkaya idi.
Ahmet Çetinkaya, yayınlamış olduğum uyarı haberinden çok müteessir olduğunu belirtirken, ‘Bize mesaj göndermişsiniz ama, o mesajı ben göremedim. Müşterilerimizin isteklerine karşı sessiz kalma alışkanlığımız yoktur. Sizin elinizde bulunan zeytin kapağındaki verileri bize gönderirseniz üretim tarihini bulabiliriz. Böyle bir imalat hatasından haberimiz yok’ dedi ve telefonu yanındaki ortağı Zafer Parlak’a verdi. Zafer Parlak da, ‘İlhan bey, bir gazeteci olarak yapmış olduğunuz uyarıyı saygıyla karşılıyoruz. Keşke bize direkt olarak ulaşabilseydiniz. Hemen harekete geçerdik. İmalattaki elemanlarıma hemen talimat verdim. Araştırmamız devam ediyor. Ama kesinlikle söyleyeyim ki, şu anda kontrol ettiğimiz imalatta hiç kırık çekirdek yok. Sizin elinizdeki zeytinlerin imalat tarihi bulduktan sonra geriye dönük araştırma yapacağız. Velinimetimiz olan müşterilerimize leziz imalatlar sunacağımızdan emin olunuz.’ dedi.

Afbeelding met bord, voedsel, tafel, maaltijd Automatisch gegenereerde beschrijving
Ahinur firmasının patronları, benim yayınladığım parçalanmış zeytin çekirdeği fotoğrafıma nazire yaparcasına üstteki fotoğrafı göndererek, ‘İnanın, bizim şimdi açtığımız zeytinlerde bir tane bile kırık çekirdek çıkmadı’ dediler.

Ahinur firmasının iki ortağının bu duyarlı açıklamaları karşısında, servisteki haberimi hemen kaldırdım. Web sayfamdaki haberi kaldırdığım gibi, facebook, whatsapp ve messenger ile de duyuru yaptım.
‘Keşke her imalatçı böyle duyarlı olsa’ düşüncesi ile, Ahinur firması hakkında reklamvari bir bilgi vermeyi yeğledim:

Afbeelding met tekst, teken Automatisch gegenereerde beschrijving

Ahinur 1996’da kurulmuş. Türkiye ve Almanya’da çoks sayıda personel ile çalışmaktadır. Şirketin ürün yelpazesi, konserveden temizlik ürünlerine varıncaya kadar 3.000 çeşiti aşmaktadır. Almanya’da 4.000 m2 kapasitesindeki depo ile müşterilerilerine hizmet veriyor. Misyonunlarında, gıda ve tarıma dayalı hizmet sektöründe, daima en önde olmayı hedefleyerek en sağlıklı, en kaliteli ürünleri, doğaya ve insana saygı ilkesiyle, en verimli şekilde topluma sunmak için çalışmak var. Vizyonlarında ise, gelecekteki hedeflerinin, Avrupa’da saygın bir firma olmak var. Türkiye’de ürettikleri ürünlerin %100’ünü Avrupa’ya ihraç ediyorlar. Çalışanlarını, bu amaca hizmet edecek nitelikte güçlendirmeyi amaçlıyorlar. Kaliteden ödün vermeyen, çevre ve topluma duyarlı olan, bilgi ve tecrübeyi sürekli geliştiren, her alanda adaleti ilke edinen, dürüst, başarılı ve güvenilir bir ekip olduklarını belirtiyorlar.

Ahinur markasıyla tanınan Natur Food GmbH, hizmet binasını yeni adresine taşıdı. Daha iyi ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla 5 bin metrekarelik depo alanını da içinde barındıran ofis inşaatını tamamlayan firma, yeni adresinde hizmet vermeye başladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


Anahtar Kelimeler: AHİNUR FİRMASINDAN DUYARLI DAVRANIŞ
30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19