AHMET TÜRK`TEN MARSU BORCUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, kayyım döneminde MARSU?nun borcu ve meskenlerin kullandığı su borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Mardin 23.05.2019 12:28:10 0
AHMET TÜRK`TEN MARSU BORCUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, kayyım döneminde MARSU’nun borcu ve meskenlerin kullandığı su borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Başkan Ahmet Türk'ün konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle;

 

''Sayın Mardin halkı 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kayyım tarafından belediyelerimizin düşürüldüğü durumu çeşitli vesilelerle paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Belediyelerimizi yönetilmez bir hale getirmek için ellerinden geleni yapmaktalar. Aylık geliri 3 milyon TL olan MARSU’yu 600 milyon borçla devraldık. Şuan MARSU, personellerinin maaşını ödeyemeyecek duruma getirilmiştir.

 

Kayyım süreciyle gelerek kendilerinin geçici olduklarını bilen bir yönetim; halkın sağlığını, ihtiyaçlarını, geleceğini hiçe saydı ve bizleri borç batığına sokarak halkımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen; halkın en doğal hakkı olan su ihtiyacını gidermek boynumuzun borcu olduğunu ve halkımızı mağdur etmeyeceğimizi belirtilirim. İnanıyorum ki bu süreci halkımızla beraber atlatacağız. Biz bu borçlarla hukuki ve adil bir şekilde baş etmeye çalışırken halkımızın da bizleri sabırla karşılamalarını bekleriz.

 

Kayyım destekçileri belediye meclisinde halkın suyuna zam yapılmasını isterken biz su fiyatlarında herhangi bir artışa gitmedik ve siz değerli halkımıza suyu maliyetinin altında faturalandırdık. Ayrıca MARSU abonelerine borcu olan yurttaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla 15.05.219 tarihine kadar biriken su borçlarına taksitlendirme yaptık. Abonelerimiz 28.06.2019 tarihine kadar en yakın MARSU birimine başvurarak borçlarını yapılandırabilirler. 

 

Ayrıca artık içme suyundaki israfa daha çok dikkat ederek suları boşa akıtmamanızı isteriz.'' dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00