AHMET DAVUTOĞLU;"ENFLASYON KÜLTÜR HALİNE GELDİ"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, TÜİK'in 2021 enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada; ‘’Erdoğan 'Yeni Türkiye' diye diye Türkiye'yi eski Türkiye'nin rakamlarına mahkum etti. Çok acı bir tablo" dedi.

3.01.2022 13:27:00 0
AHMET DAVUTOĞLU;

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, TÜİK'in 2021 enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada; ‘’Erdoğan 'Yeni Türkiye' diye diye Türkiye'yi eski Türkiye'nin rakamlarına mahkum etti. Çok acı bir tablo" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tartışmalı TÜİK verileri için 2002 yılını örnek göstererek, "2002 yılındaki enflasyon rakamları var. Bu iktidar Türkiye'yi aldığı yere, daha vahim bir yere götürüyor" ifadelerini kullandı.

"TÜİK VERİLERİ SAPTIRILMIŞ"

TÜİK 2021 yılına ilişkin enflasyon oranını yüzde 36,08 olarak açıkladı. Tartışma konusu olan TÜİK verilerini saptırılmış olarak değerlendiren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Avrupa'da enflasyon yüzde 4.2, gelecek yıl için beklenti yüzde 1.6. Türkiye'de TÜİK'in saptırılmış enflasyonunun bile yüzde 29-30 bandında olacağını artık herkes biliyor. Gelecek yıl beklenti de yüzde 40'tan aşağı olmayacak" dedi.

"ENFLASYON KÜLTÜR HALİNE GELDİ"

Enflasyonun Türkiye'de artık bir kültür haline geldiğini vurgulayan Davutoğlu, 2022 yılın ilk günlerinde gelen toplu zamlara da değindi. Davutoğlu, "2021 yılında doğalgaza 8 kez zam yapıldı konutlarda. Sanayide 15 kez. Mutfak tüpüne 21 kez. Benzine 16 kez. Vatandaşlarımızın bu yükü artık kaldırabilmesi mümkün değil. Bunun müsebbibi de iktidardır, asla pandemi değil" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİ HEM İSLAM'A HEM EKONOMİYE AYKIRI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' tezi üzerinden faize açtığı savaşı Kurtuluş Ekonomik Savaş olarak yorumlaması tartışmaları beraberinde getirmişti. Türkiye Merkez Bankası, (TCMB) bu tez doğrultusunda 2021 yılında peş peşe faiz indirme kararına gitmişti. Davutoğlu, alınan faiz kararları ve Erdoğan'ın, faize Nas ile çıkışını, "Erdoğan'ın, 'Nas' ve 'Onların Dolar'ı varsa bizim Allah'ımız var' söylemleri hem İslam inancına aykırı hem de ekonominin en temel kurallarını göz ardı eden açıklamalar" diye değerlendirdi.

"DÖVİZE ÇEVRİLEBİLİR MEVDUAT  ZULÜMDÜR"

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dövize Endeksli Mevduat Sistemi'ne geçildiğini açıklamasından sonra dolar 18 seviyelerinden 11'ler kadar düşmüştü. 2022 yılının ilk haftası ise dolar tekrar 14 seviyelerine dayanarak yükselişe geçti. Davutoğlu, "Dövize çevrilebilir mevduat daha büyük zulümdür" diyerek şunları kaydetti: "Adam bankaya para yatırıyor, devlet araya giriyor diyor "sen bu faizi al, ben de sana ayrıca ek faiz vereceğim" diyor. Doğrudan milletin parasıyla hazineden faiz vermektir bu. Milletten topladıkları parayı, kur farkı dolayısıyla milyarlarca doların karşılığı rantiyeye aktaracaklar. Mart ayından itibaren bu, kamu maliyesini tarumar eder" şeklindeki ifadeleriyle konuşmasına son verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22