AHMET İYİMAYA`DAN ÇUBUK ZİYARETİ

Çubuk ilçesini ziyaret eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, ‘'Çubuk değerli taşlar kategorisi bakımından önemli bir hazine'' dedi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanı seçilen Tuncay Acehan`ı

29.04.2014 21:11:40 0
AHMET İYİMAYA`DAN  ÇUBUK ZİYARETİ
Çubuk ilçesini ziyaret eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, ‘’Çubuk değerli taşlar kategorisi bakımından önemli bir hazine’’ dedi. 
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanı seçilen Tuncay Acehan`ı ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu. 
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 
Çubuk halkına Ak Parti olarak şükran borçları olduğunu ifade eden İyimaya, beş yıllık dönemde Çubuk’un şehircilik mimari ve çevre değerleri bakımından atılım yapacağına inandığını kaydederek, ’’Gerçekten şuanda Çubuk halkına, Çubuklu hemşerilerime hem parti olarak hem de bir vatandaş olarak şükran borcumuz var. Çünkü ilçe başkanımızı belediye başkanı seçti. Seçimlerin hem Çubuk için hem de Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Ben bu beş yıllık dönemde Çubuk’un şehircilik mimari ve çevre değerleri bakımından atılım yapacağını düşünüyorum’’ dedi. 
Amerika’nın Türkiye’nin gemoloji haritasını 1945 yılında çıkarttığını anlatan İyimaya, Çubuk’ta bulunan yarı değerli taşların yabancılar tarafından yıllardır götürüldüğüne dikkat çekti. Çubuk’taki taşların Türkiye ekonomisine kazandırılması için hem kendisinin hem de Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün ilgilendiğini anlatan İyimaya, sözlerine şöyle devam etti:
’’Çubuk değerli taşlar kategorisi bakımından önemli bir hazine. Latinler buna bilinmeyen hazine ‘terra incognita’ keşfedilmeyen arazi diyorlar. Sanıyorum Amerika Türkiye’nin gemoloji haritasını 1945 yılında tamamladı. Almanlar yıllardır buradan bilhassa ağat nodüllerini götürdüler ve oradan işlediler. Dünyada şimdi Çubuk’un ağatları obje olarak kullanılabilen ürün olarak önem taşıyor. Belediye Başkanımızın bu konuda bir hevesi var. Ben şahsen 15 veya 20 yıl evvel Almanya’nın Münih Kentinde Çubuk’tan giden bir taştan yapılan gondolu bir zat gördüm ve sıkı bir pazarlık ile de satın aldım. Onu bir ışığa tuttuğun zaman milyonlarca farklı renk saçıyor ve sizi farklı bir dünyaya götürüyor. Tabi Çubuk hem hayvancılık hem tarım hem de üniversite kenti olarak çok büyük bir değer ifade ediyor. Ama daha henüz keşif edilmeyen arazi noktasında Çubuk’un bu değerinin açığa çıkarılmasını ve ekonomiye dönüştürülmesini sağlayarak Çubuk’a ve ülke ekonomisine bir katkı sağlamasını istiyoruz.’’
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Acehan, belediye olarak ilçede yapmayı düşündükleri projeler hakkında İyimaya’ya bilgi verdi.
 
 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35