AHMET TÜRK 2 AŞİRETİ BARIŞTIRDI

DTK ve BDP`nin araya girmesiyle Kızıltepe ilçesi Büyükboğaz köyünde yaşayan Tutuş ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan kan davası, barışla noktalandı.

Polisiye Haberler 9.09.2013 10:36:43 0
AHMET TÜRK 2 AŞİRETİ BARIŞTIRDI
Mardin`in Kızıltepe ilçesi Büyükboğaz köyünde yaşayan Tutuş ve Aydın aileleri arasında bir süre önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle her iki aileden birer olmak üzere iki yurttaşın yaşamlarını yitirmesiyle başlayan kan davası BDP ve DTK`nın araya girmesiyle sona erdi. İki aile arasındaki kan davasının bitirilmesi amacıyla ailelerin yaşadığı köyde düzenlenen barış yemeğine, kavgalı aile bireylerinin yanı sıra aynı zamanda DTK Eş Başkanı olan BDP Mardin Miletvekilli Ahmet Türk, BDP Mardin milletvekili Erol Dora, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz katıldı.
Yemekte iki ailenin önde gelenleri Hacı Mahmut Yılmaz ve Hacı Süleyman Aydın öncülüğünde tüm aile fertleri birbirleriyle tokalaşıp barıştı. Kuran-ı Kerim okunan yemekte, dualar da okundu. Barış yemeğinde konuşan Ahmet Türk, yaşanan anlaşmazlıklara karşı daha çağdaş ve demokratik bir geleceğe ulaşmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. İnsanların barış içinde yaşamaları, özgürlük anlayışında birbirlerini kucaklamalarını istediklerini ifade eden Türk, "Maalesef zaman zaman böyle hepimizi acıya sevk eden böyle olayları yaşıyoruz. Umut ediyorum ki bizler de çağdaş dünyanın sahip olduğu haklara, özgürlüklere ve anlayışa sahip oluruz ve bu kan davalarını bu ülkenin gündeminden kaldırırız. Tabi ki Ortadoğu`daki bütün gelişmeler, Ortadoğu`daki kirli savaş, kirli yönetimler maalesef toplumun geleceğini çok derinden etkiliyor. Eğer biz burada esas olan Ortadoğu`nun barışını sağlayabilirsek, halklar arasındaki barışı sağlayabilirsek bugün çağdışı olarak gördüğümüz kan davalarının da önüne geçmiş oluruz. Yeni bir anlayışla yeni bir mantıkla süreci karşılarız" dedi.
“Bütün halkların birbiriyle kucaklaşması için yeni anlayış başlatacağız”
Böyle bir barış ortamında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Türk, "Asla ve asla insanlarımızın acısının büyümemesi için bize verilen sorumluluğu insanlık görevi olarak asla ve asla unutmayacağız. Ve bu olayların önlenmesi konusunda gerekli çabalar sarf edeceğiz. Belki bu çabaları bu güne kadar çok doğru bir noktaya taşıyamadık ama bu günden sonra inanıyorum ki halkımızın huzur içinde yaşamasını kardeşçe yaşaması, yine bütün halkların kardeş gibi birbirlerini kucaklaması için yeni bir süreci yeni bir anlayışı başlatacağız. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, "Barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ailelerin önderlerini tebrik ediyorum. Çok erdemli örnek bir davranışta bulundular. Bu topraklar dünyaya medeniyet dağıtan topraklar bir karıncayı incitmeyen insanlarız. İnşallah tekrar o günlere döneceğiz" dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04