AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 817 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel pozisyonları için sözlü sınav ile sözleşmeli personel alınacak.

Kamu Personeli Alım İlanları 7.11.2020 19:53:00 0
AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI  817  SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel pozisyonları için sözlü sınav ile sözleşmeli personel alınacak. 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesine göre, aşağıda belirtilen unvan ve sayıda sözleşmeli personel pozisyonu için sözlü sınav ile sözleşmeli personel alınacaktır.

  1. Genel Şartlar:
    1. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve

(7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

    1. Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun

olmak,

    1. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı

almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

    1. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.
  1. Özel Şartlar:

Bakanlığın internet sitesinde (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yayımlanacaktır.

  1. Başvuru Şekli ve Süresi:
  1. Adaylar, başvurularını Bakanlığımız web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda 09/11/2020 tarihinden 19/11/2020 tarihi mesai bitimine (18:00) kadar yapacaklardır.
  2. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir unvan için başvuru yapabilecektir.
  3. Adaylar başvuruda bulunacakları pozisyon unvanı için istenilen öğrenime ilişkin olarak, öncelikle e-Devlet sisteminden alınan barkodlu/karekodlu öğrenim belgesini pdf formatında, bu belgenin e-Devlet sisteminde bulunmaması durumunda ise diploma ya da mezuniyet belgesini taratarak pdf formatında “öğrenim belgesi” alanına yükleyeceklerdir.

ç) Başvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir.

  1. Fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenen belgeler işleme alınmayacaktır.
  2. Sınav başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurularak çıktısı alınıp, aday tarafından imzalanacak ve sözlü sınava gelindiğinde ibraz edilmek üzere saklanacaktır.
  3. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Başvuru, başvuruların değerlendirilmesi, istenen belgeler, sonuçların duyurulması, sınavın  şekli, konusu, tarihi, yeri ve sonuçlarının ilanı ile diğer hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinde (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ve https://kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/ adresinde 06/11/2020 tarihinden itibaren yayınlanacaktır.

İlan olunur.                                                                                           8873/1-1

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00