AK PARTİ ADAYINA BIÇAKLI SALDIRI

AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, Aladağ ilçesinde seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı.

24.05.2015 09:38:10 0
AK  PARTİ ADAYINA BIÇAKLI SALDIRI

AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, Aladağ ilçesinde seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı.

 

Demir, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
 
Demir'in ambulansla hastaneye getirilmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, milletvekili adayı Talip Küçükcan ve AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile bazı partililer de hastaneye geldi.
 
Adana Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekili adayı Demir'in, Aladağ ilçesinde 3 bıçak darbesiyle yaralandığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.
 
Saldırının trafikte seyir halindeyken Demir'in aracının önünün MHP bayrakları bulunan bir araçla kesilerek gerçekleştiği yönünde bilgi edindiklerini dile getiren Vali Büyük, "Saldırıya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı. Olay çok yönlü araştırılıyor" dedi.
 
Olayın üzüntü verici olduğunu ifade eden Büyük, saldırıyı kınadı. Sükunet çağrısında bulunan Büyük, ilçeye takviye ekip gönderdiklerini, ek tedbirler aldıklarını aktardı.
 
Bu arada, olaya ilişkin gözaltına alınanların Faruk S. ile Muhammet F. olduğu, şüphelilerden Faruk S'nin 156, Muhammet F'nin ise 121 promil alkollü olduğunu öğrenildi.
 
Çelik: Saldırıyı lanetliyorum
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana adaylarımızdan Ramazan Demir bıçaklı saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyorum. Ramazan kardeşime acil şifa diliyorum. Şu anda Adana merkeze ambulansla sevk ediliyor. İnşallah çabuk şifa bulacak. Ambulanstaki arkadaşları arayarak bilgi aldım. Ramazan kardeşimizin de sesini duydum. 3 bıçak yarası almış. İnşallah çabuk şifa bulacak" ifadesini kullandı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Demir'i hastanede ziyaret etti.
 
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Aladağ ilçesinde bıçaklı saldırıda yaralanan AK Parti 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir'in sağlık durumunun iyi olduğunu, hayati tehlikesi bulunmadığını bildirdi.
 
Ünüvar, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demir'i, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, milletvekili adayları ve partililerle ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Ünüvar, Demir'e acil şifa dilediğini söyledi.
 
Demir'in, üzüntü verici bir saldırıya uğradığını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
 
"Sayın Demir'in şu anda sağ 8 ile 9'uncu kaburga arasında bıçak yaralamasına bağlı 2-3 santimetrelik kesiği mevcut. Bu kesik için doktor arkadaşlar göğüs tüpü taktı. Ayrıca sağ elinde, serçe parmağında 3 santimetrelik bir yara var. Ona da dikiş attı doktor arkadaşlarımız. Sağ omuzda da 2 santimetrelik bir kesik var, buna da yine dikiş atıldı. Demir, bugün yoğun bakımda kalacak. Şu anda genel durumu iyi, hayati tehlikesi hamdolsun. Allah'tan şifalar diliyorum."
 
- Zanlılar gözaltına alındı
 
Adana Valisi Mustafa Büyük de Demir'in saat 21.15 civarında Aladağ'dan bir siyasi faaliyet sonrası Adana'ya dönüşü sırasında saldırıya uğradığını belirtti.
 
"Demir'e karşı işlenen maalesef olumsuz bir hadise var" diyen Büyük, şöyle konuştu:
 
"Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Konvoy halinde Adana'ya dönüşü sırasında, bir başka araçtan üzerinde başka bir partinin bayrağı olan araçtan inen iki kişi ile trafiği tehlikeye sokan uygulamalar sonrasında bir olumsuzluk yaşanmış. Milletvekili adayımıza bir saldırı olmuş, jandarma bölgesinde her iki şüpheli gözaltına alınmış durumda. Onlarla ilgili adli işlem yapılıyor."Dedi.

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00